HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció de suport a...

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció de suport a la festa dels bous

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat una moció de suport a la festa dels bous, a proposta del grup comarcal d’Esquerra Republicana i que ha rebut el vot favorable de Junts per Catalunya, dos dels consellers del PSC i Ciutadans, mentre que Movem Terres de l’Ebre i una consellera del PSC s’han abstingut.

La moció aprovada rebutja la decisió presa ahir pel Parlament de Catalunya de prohibir els correbous perquè s’ha fet sense tenir en compte la veu del territori i els agents implicats en la celebració d’aquesta festa tradicional. “Demanem un debat amb el territori on es tingui en compte l’opinió dels experts. No volem que es converteixi una qüestió de tradició i d’arrelament als nostres pobles en un debat interessat”, ha manifestat la portaveu d’Esquerra, Laura Fabra.

A la comarca del Baix Ebre, hi ha 12 municipis i entitats municipals descentralitzades que celebren espectacles taurins en les seues festes majors. Una celebració que està regulada per la llei 34/2010 i que blinda el marc normatiu de la festa.

L’acord del ple del Consell Comarcal es traslladarà al govern de la Generalitat, als grups polítics en representació al Parlament, a tots els municipis del Baix Ebre i a l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre. 

D’altra banda, el ple ha aprovat un manifest en relació al canvi climàtic, a proposta de Movem Terres de l’Ebre, coincidint amb la vaga mundial per l’emergència climàtica. La declaració d’emergència climàtica implica l’inici d’un procés d’educació, formació i conscienciació sobre la veritat de la crisi ecològica i el canvi necessari que cal emprendre per frenar l’emergència i, en aquest sentit, el Consell del Baix Ebre es compromet a establir els compromisos polítics, normatives i recursos, dintre el seu àmbit competencial per garantir la reducció dels gasos amb efecte hivernacle amb l’objectiu d’arribar a un balanç net zero no més tard del 2040. Així, el Consell apostarà de manera urgent i prioritària per l’energia 100% renovable i impulsarà la sobirania alimentària, entre altres accions. “Cal apostar per una energia cent per cent renovable i explotar de manera racional i sostenible els recursos”, ha assenyalat el president del Consell, Xavier Faura.

Per la seua banda, el conseller comarcal Simón Falcó ha presentat la renúncia al càrrec per motius personals. Falcó serà substituït per Antoni Gilabert. 

També s’ha aprovat per unanimitat una moció del PSC per demanar a Endesa la retirada de l’amenaça d’efectuar talls de subministrament elèctric a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat a partir de l’1 d’octubre per tal de poder iniciar una negociació en un clima de cooperació i diàleg. 

Finalment, el ple ha aprovat una moció de Junts per Catalunya de rebuig a la repressió i persecució política i de solidaritat amb els set independentistes empresonats el 23S en el marc de l’operació “Judas”. La moció ha rebut el suport dels grups d’Esquerra i Movem.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies