HomePolíticaEl Consell Comarcal del Baix Ebre aprovarà un pressupost de 19,8...

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprovarà un pressupost de 19,8 milions d’euros per al 2021

El pressupost comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2021 serà de 19.887.912,99 euros, el que significa un increment del 10,18 % respecte de l’exercici 2020.

Un  pressupost que demà divendres es debatrà en sessió plenària, que aposta per la  contenció de la despesa i que prioritza les actuacions d’àmbit social i foment de  l’ocupació, per tal de donar resposta a la situació de crisi generada per la pandèmia  de la Covid-19. El conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni; el vicepresident  segon del Consell, Jordi Jordan i el president de l’ens, Xavier Faura, han presentat  avui el pressupost 2021. “Portarem al ple una proposta de pressupost que ha  estat treballat entre els dos socis de govern, però que també ha buscat la  complicitat dels grups de l’oposició amb la voluntat de consensuar les  actuacions de l’any que ve, perquè volem el millor pressupost pels veïns i  veïnes de la comarca”, ha explicat Faura.

La partida més important dels ingressos és la de les transferències corrents, que  puja un total de 17.805.569,29 euros, amb un increment del 6,55 % respecte al  2020 i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per  part de la Generalitat i els ajuntaments, ha explicat el conseller comarcal  d’Hisenda. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el  sanejament, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei  d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

També s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas un  62,29% i puja un total d’1.472.539,70 euros. Pel que fa al pressupost d’inversions  serà d’1.847.483,70 euros, un 63,99% superiors a les del 2020. “La millora de les  estacions depuradores d’aigües residuals, la remodelació de l’EDAR de  Tivenys i el projecte de l’EDAR de l’Ametlla de Mar-l’Almadrava són algunes  de les principals actuacions que s’executaran el 2021”, ha explicat Gaseni.

Per la seua banda, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre ha destacat  d’entre les inversions que es duran a terme l’any que ve la instal·lació d’enllumenat  a la Via Verda de la Val de Zafán, al tram comprès entre Tortosa i Roquetes. Una actuació que tindrà un cost de 185.000 euros i que facilitarà que aquesta via  cicloturística també sigui una via de comunicació entre els dos municipis veïns  quan es fa fosc. “Des del govern comarcal apostem per fomentar el turisme a  la comarca per tal de generar ocupació i convertir el Baix Ebre en una  destinació cicloturística de referència, però també creiem que són  imprescindibles els treballs de manteniment de l’itinerari que ja hi ha  operatiu”, ha assenyalat Jordan.

A més de la inversió a les estacions depuradores d’aigües residuals, que en conjunt  puja a 1,3 milions d’euros, i l’enllumenat de la Via Verda, el pressupost de 2021  contempla la millora de l’eficiència energètica de l’edifici comarcal, una actuació amb un cost de 200.000 euros i que serà subvencionada pel Pla Únic d’Obres i  Serveis de Catalunya (PUOSC). Actualment, al sostre del Consell hi ha instal·lades  plaques solars, una instal·lació fotovoltaica que s’adequarà per optimitzar-ne  l’eficiència. També es renovarà el sistema de climatització de l’edifici comarcal; es  substituiran els punts de llum que encara no s’hagin canviat per plafons de LED i es  milloraran els tancaments exteriors per millorar-ne l’estanquitat, entre altres actuacions. “Executarem un projecte per assolir un model energètic que  redueixi les emissions contaminants, una actuació especialment necessària  en un territori com les Terres de l’Ebre, un territori vulnerable i greument  amenaçat pel canvi climàtic”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix  Ebre.

Altres inversions que es duran a terme el 2021 seran l’adequació de pisos socials a  Camarles (20.000 euros), la construcció i adequació d’un espai multiús per la  brigada (45.000 euros) i inversions en equipaments turístics (60.000 euros).

D’altra banda, el pressupost del 2020 manté la gestió del servei de transport  escolar col·lectiu, els ajuts individuals de desplaçament, menjador i per l’adquisició  de llibres escolars, així com la gestió dels menjadors de les escoles de Remolins i La  Mercè.

Pel que fa al pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de  162.075,31 euros. Aquesta societat presta el servei de viver d’empreses, centre de  negocis i formació ocupacional.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 35

Últimes notícies