HomeSocietatEl Consell Comarcal del Montsià elabora un protocol d’actuació davant violències sexuals...

El Consell Comarcal del Montsià elabora un protocol d’actuació davant violències sexuals als espais públics de la comarca

El Consell Comarcal del Montsià inicia l’elaboració d’un protocol d’actuació davant violències sexuals als espais públics de la comarca conjuntament amb l’Agència Catalana de Joventut i l’Observatori Noctàmbul@s.

L’objectiu és que totes les persones puguen gaudir dels espais d’oci d’una manera segura i lliure de violències masclistes a la comarca, ja que durant els darrers anys s’ha detectat que en estos punts, siguen públics durant les festes majors o privats en locals d’oci, succeeixen moltes de les agressions sexuals. La ciutat d’Amposta queda exclosa d’este protocol, ja que té el seu propi.

Este protocol es dissenyarà a partir de tres grups de treball

Per un costat, hi haurà una Comissió Política que serà l’encarregada de la validació final del Protocol. Per l’altre, es comptarà amb un Grup Motor en el qual podran participar persones del territori de perfil polític o tècnic d’àrees com Joventut, Igualtat, Cultura i Festes, Participació, Mobilitat, etc. Finalment, hi haurà una Comissió Participativa, adreçada a les persones a títol individual, membres d’entitats o associacions, vinculades a l’organització de festes populars, juvenils, de dones, així com col·lectius feministes, LGTBI o de caràcter multicultural.

Des del consell comarcal del Montsià han assenyalat que “és necessària la representació de tots els municipis del Montsià, ja que el protocol final haurà d’adaptar-se a les realitats territorials i ser un document viu, permeable a les diferents veus de la comarca” i han assenyalat que “rebutja qualsevol mena d’agressió i creu fermament en la llibertat i la igualtat de totes les persones. L’elaboració d’aquest Protocol és un pas més perquè així siga”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 60

Últimes notícies