HomeEconomiaEl Consell Comarcal del Montsià va acollir la primera trobada de la...

El Consell Comarcal del Montsià va acollir la primera trobada de la taula institucional ‘Reconnecta’t’

El Consell Comarcal del Montsià va acollir la primera trobada de la taula institucional ‘Reconnecta’t’. La iniciativa, impulsada entre l’ens comarcal, la Cooperativa EPI (Energia per la Igualtat), la Cooperativa FITES Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta, pretén disminuir la vulnerabilitat energètica al Montsià i han estat fent un estudi de camp per conèixer les diferents realitats que hi ha a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig apuntava que “estem aquí per erradicar la pobresa energètica, i és un orgull aquest binomi que estem fent entre l’administració pública i l’empresa privada”.

D’altra banda, el secretari i representant d’EPI, Jaume Castellà va assenyalar que “la vulnerabilitat energètica neix a conseqüència del problema actual en el qual es prioritza el capital i no les persones. Hem detectat que no hi ha cap projecte conjunt a la comarca, ni en l’àmbit de Terres de l’Ebre, per posar en comú els nostres coneixements i oportunitats i ajudar així a les persones en situació de vulnerabilitat energètica”

La primera Trobada va consistit a donar a conèixer el Projecte a diferents institucions del territori per tal d’unir aliances i complicitats. Entre les persones convidades hi va haver representants del COPATE, de la URV, del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya de Terres de l’Ebre, del col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre, del col·legi d’Enginyers de Tarragona i Terres de l’Ebre, del Gremi d’Instal·ladors del Montsià i de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

Per la seua banda, la regidora de Drets Socials i Ciutadania a l’Ajuntament d’Amposta, Núria Ferré ha explicat que “fa temps que hi ha famílies que no poden fer front al cost de les factures, però també està passant amb les empreses, hi ha qui està pagant 3 cops per desconeixement”. “El sentiment general és de por i inseguretat i de renúncia al confort energètic”, va manifestar Neus Miró, representant de la Cooperativa FITES Terres de l’Ebre.

En este sentit, també es pretén fer pedagogia entre la ciutadania perquè siga conscient de les tarifes que hi ha, i dels descomptes als quals pot accedir depenen de la seua situació personal.

“Els Serveis Socials som punts de referència per a les nostres persones usuàries i les podem assessorar, però no arribem a tota la ciutadania. La finalitat d’aquest projecte és millorar la qualitat de vida de les persones i la manera d’arribar més lluny, és treballar en un objectiu en comú des de les diferents àrees”, comentava Assumpta Eixarch, coordinadora de Serveis Socials a l’Ajuntament d’Amposta.

El full de ruta es dissenyarà per mitigar les situacions de vulnerabilitat energètica de forma preventiva, comunitària i sostenible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies