HomeEconomiaEl Consell d'alcaldes acull una sessió preliminar del ple de reactivació econòmica...

El Consell d’alcaldes acull una sessió preliminar del ple de reactivació econòmica del Montsià

L’Agència de Desenvolupament Local del Montsià en col·laboració amb la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya estan dissenyant un document del Pla de Reactivació Econòmica del Montsià per mostrar les fortaleses de la comarca per aprendre a potenciar-les.

El Montsià ha sigut la cinquena comarca de Catalunya que més competències ha guanyat des del 2010, superada pel Barcelonès, el Priorat, la Cerdanya i el Vallès Occidental. La seua ubicació enmig del corredor mediterrani és una oportunitat per explotar.

“El corredor és un gran dorsal de creixement a tota Europa on es preveuen grans inversions. També cal tenir en compte els ítems que s’han revalorat amb la pandèmia, com la revalorització del món rural, amb la possibilitat de teletreball, el turisme de proximitat així com el que vol allunyar-se de les grans aglomeracions a la recerca de destinacions amb poca densitat de turisme. Amb els factors que té actualment la comarca el PIB per capità hauria de ser un 15% superior”, destaca Juan Antonio Duro, director de la càtedra d’Economia Local y Regional de la Universitat Rovira y Virgili.

El Pla de Reactivació Econòmica del Montsià és el resultat de dos fases participatives. Primerament, el Pla va passar una fase de diagnosi, basada en indicadors socioeconòmics i més d’una trentena d’entrevistes qualitatives entre agents representatius de la indústria, l’emprenedoria, el tercer sector, les polítiques d’ocupació, el comerç, la restauració i el sector primari.

La segona fase va consistir en tres sessions participatives a La Ràpita, Alcanar i Amposta en les que es van treballar línies estratègiques com l’atenció a les persones, la tecnologia, la comunicació, el comerç, l’educació, el moble, l’administració, la innovació, el model de turisme, la modernització del sector agrari, el patrimoni natural, la formació professional i el mercat de treball.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies