HomeSense categoriaEl Consell de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost per al 2020...

El Consell de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost per al 2020 centrat en els serveis a les persones

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat este dimecres el pressupost de cara al 2020, que ascendix a 6.132.869 euros. Com és habitual, la major part del pressupost es destinarà als serveis a les persones, seguit dels serveis als municipis i la promoció econòmica.

Els comptes per al 2020 es van aprovar amb els vots a favor dels grups d’ERC i Junts -l’equip de govern- i també del conseller de Tots per Benissanet. Les úniques abstencions van ser la dels dos consellers socialistes i la del conseller de la FIC.

Els serveis a les persones s’emporten gairebé la meitat del pressupost —el 50,5%— amb partides destinades a l’atenció de la gent gran, a persones amb situació de risc, transport escolar, beques menjador i llibres, i al foment de la cultura l’esport, el turisme i el lleure, entre d’altres. 

El Consell Comarcal també destinarà un 20,9% del pressupost a reforçar els ajuntaments per a la correcta prestació de serveis en l’àmbit local, especialment en àmbits com l’urbanisme, el medi ambient i la recollida de brossa. Esta partida també inclou 40.000 euros per als quatre municipis que no formen part de la zona d’influència de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. Les despeses generals (com per exemple despeses de funcionament, sous no adscrits al contracte programa) sumen 1.039.914€.
La major part dels ingressos —el 58,9%— s’obtindran de la Generalitat de Catalunya via contractes programa, fons de cooperació i òrgans dependents. La Diputació aportarà un 7,9% de pressupost mitjançant el servei d’assistència als municipis i altres subvencions finalistes.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 7

Últimes notícies