HomeEntrevistes“Estic en un moment personal i artístic bo i l’estic gaudint perquè...

“Estic en un moment personal i artístic bo i l’estic gaudint perquè no sempre és així”

Pregunta:  T’agrada cantar a casa quan pots?

Resposta: Em fa molta il·lusió perquè tinc poques oportunitats de cantar a les Terres de l’Ebre. Quan vam fer este concert l’any passat ja vam dir que ho volíem tornar a fer i, per tant, fa pràcticament un any que vaig reservar les dates. Enguany serà especialment emotiu per a mi, ja que fa pocs dies es va morir mon iaio i encara no he pogut compartir-ho amb la meua família. Cantar aquí serà una manera de poder-me acomiadar. Al treballar a l’Àustria la meua gent no té pràcticament oportunitats de veure’m cantar.

P: El 2017 reps un premi dels Österreichischer Musiktheaterpreis. Sents que ha significat un revulsiu en la teua carrera artística? S’ha valorat prou este premi al nostre país?

R: En aquell moment va ser molt bonic per a mi, era un reconeixement a la faena feta, a un paper que havia interpretat un any abans. A les Terres de l’Ebre sí que s’ha valorat, he pogut demostrar que no només canto sinó que m’hi puc dedicar professionalment, però fora d’aquí no s’ha valorat. Jo continuo tenint la mateixa faena fixa que tenia en aquell moment a l’Òpera de Graz i continuo intentant créixer i que cada nou paper que em donen estiga al màxim nivell, donant el millor de mi mateixa.

P: Després del premi del 2017, en quin moment artístic et trobes actualment?

R: Estic en un moment tan personal com artístic bo i l’estic gaudint perquè no és sempre així. Al febrer tinc un debut molt important: el paper de l’Elvira de Don Giovanni, l’òpera més coneguda de Mozart. Des del punt de vista interpretatiu i vocal és un pas següent per a mi per a continuar creixent com a artista i com a cantant. Estic treballant moltíssim, ja tinc tota la temporada que ve tancada amb papers interessants i ja tinc propostes per a la temporada 2021-2022. 

P: Per tant, a curt termini no tens previst de tornar a casa, a Catalunya?

R: Que jo vinga aquí a cantar no depèn només de mi, espero que en algun moment arribe l’oportunitat i si no ha arribat, estic convençuda que és perquè encara no és el moment. Si continuo fent la meua faena ben feta, estic convençuda que arribarà.

P: Àustria és la cuna de l’òpera, però a les Terres de l’Ebre hi ha una gran tradició musical que fa que hi surten molts bons músics.

R: Tenim una tradició importantíssima, per exemple, de bandes de música i hi surten grans músics. La clarinetista Laura Ruiz d’Amposta està reconeguda internacionalment i tenim la Sara Blanch. Hi ha molt de talent a les Terres de l’Ebre.  Tinc un company d’estudis com és Josep Ollé que és un molt bon compositor i un molt bon músic. A la meua classe del conservatori de Tortosa érem 14 i 8 som professionals de la música.

P: Hi surten músics excel·lents però cap pot viure aquí de la música.

R: Per això la importància de concerts com els de la URV. Que es destinen uns diners a un concert de música clàssica és molt positiu. La gent, però, a les Terres de l’Ebre encara no està acostumada a pagar 20 euros per un concert de música clàssica. S’ho pensa molt. I  s’ha de pensar que no es paga només per l’hora i mitja de concert, sinó per totes les hores d’assaig i de preparació que hi ha al darrere. Per exemple al darrere del concert d’este divendres hi ha mesos de treball.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 61

Últimes notícies