HomeEducacióEl conseller d'Educació anuncia la rehabilitació i la millora de l'eficiència energètica...

El conseller d’Educació anuncia la rehabilitació i la millora de l’eficiència energètica de l’institut Dertosa de Tortosa

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat avui una inversió de 2.710.000€ per rehabilitar i millorar l’eficiència energètica de l’institut Dertosa de Tortosa. Els fons provenen del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP), finançat a través del mecanisme Next Generation EU. Ho ha dit en una visita a l’equipament, conjuntament amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

Concretament, per millorar l’eficiència energètica del centre s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques i sistemes d’aerotèrmia, i se substituiran les finestres per d’altres amb menor pèrdua energètica. També es canviaran les cobertes per millorar-ne l’estanqueïtat, la seguretat i l’eficiència. Per últim, es millorarà el sistema d’il·luminació.

Gonzàlez-Cambray ha subratllat que “a través dels fons REACT s’invertirà en la millora energètica d’un total de 14 centres de secundària” de les Terres de l’Ebre, destinant-hi un total de 3,7 milions d’euros per renovar calefaccions, calderes, aïllaments i tancaments, entre d’altres.

A més, ha detallat les actuacions en centres educatius amb fons propis del Departament d’Educació.

Per una banda, ha destacat l’existència d’acords del Govern per ampliar l’Institut de Roquetes, construir un nou edifici per a l’Institut Escola 3 d’abril a Móra d’Ebre i rehabilitar l’Escola Carles III de La Ràpita; totes 3 actuacions sumen un import aprovat aproximat de 14,2 milions d’euros.

Per altra banda, està previst fer obres de reforma, ampliacions i millores per arranjar la coberta de l’Institut Escola del Temple de Tortosa i construir el gimnàs a l’Institut Soriano Montagut d’Amposta (en conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat). El Departament també continuarà treballant per adequar els espais dels Instituts Escola Daniel Mangrané de Jesús i Agustí Barberà d’Amposta.

Amb tot, el Departament té projectes oberts de millora d’equipaments educatius en totes les comarques de les Terres de l’Ebre.

El titular d’Educació ha destacat que “ara és el moment de donar un gran impuls al Pla Director d’Infraestructures educatives arreu del país, perquè comptem amb els fons europeus i amb el pressupost més alt que s’ha dedicat mai a l’educació a Catalunya”.

Història de l’institut Dertosa

L’edifici actual de l’institut Dertosa data dels anys 60, i si bé s’hi ha anat realitzant ampliacions i adequacions, s’hi intervindrà per millorar el conjunt dels més de 7.000 metres quadrats de l’equipament, “per fer un edifici més sostenible i més energèticament eficient i eficaç”, segons el conseller d’Educació.

L’institut Dertosa té una matrícula de poc més d’un miler d’alumnes d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mig i superior de les famílies d’hoteleria i turisme i indústries alimentàries, i programes de transició al treball (PTT). Participa en diversos programes d’innovació educativa i intercanvis amb altres institucions i territoris com França i Polònia. El centre té una aposta decidida per les metodologies actives en el batxillerat internacional i el foment de l’esport.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 28

Últimes notícies