HomeTerres de l'EbreEl conseller Tremosa visita Tortosa i diu que miraran de poder...

El conseller Tremosa visita Tortosa i diu que miraran de poder reobrir determinats activitats si l’autoritat sanitària ho permet

TERRES DE L’EBRE // El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, segons ha informat avui l a Delegació del Govern de la Generaliat a les Terres de l’Ebre, ha visitat el territori ebrenc per conèixer de primera mà la situació del sector empresarial i turístic de la demarcació, i especialment la del sector de l’hostaleria, i per explicar els ajuts aprovats aquesta setmana per pal·liar les restriccions a l’activitat a bars i restaurants adoptades per fer front a la COVID19.

El titular d’Empresa i Coneixement ha iniciat la visita al matí a l’Ajuntament de Tortosa, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i amb els portaveus del consistori. En acabat, s’ha reunit a la Cambra de Comerç Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, amb el seu president, Francesc Faiges. Així mateix, el conseller Tremosa ha mantingut una trobada amb representants del sector de l’hostaleria de la zona, per escoltar la situació del sector a la demarcació, i per explicar-los el paquet d’ajuts aprovats aquesta setmana per pal·liar els efectes dels tancaments de bars i restaurants, i la resta mesures sanitàries adoptats per fer front a la pandèmia. En el marc d’aquesta trobada, el conseller ha assenyalat que “sempre que l’autoritat sanitària ho permetin, mirarem de reobrir determinades activitats econòmiques, encara que sigui parcialment. Això està sobre la taula, i ho estem analitzant dia a dia”.

El conseller ha explicat les ajudes aprovades recentment per pal·liar els efectes dels tancaments. En aquest sentit, ha volgut remarcar que “conscients de la situació que estan patint determinats sectors econòmics, hem fet un esforç per posar en marxa amb la major celeritat, aquesta línia d’ajuts de 40 milions d’euros, que podrà arribar fins a 27.000 microempreses i autònoms dels sectors que han hagut de tancar”. Aquests ajuts, que s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament, s’adrecen a autònoms, pimes i microempreses dedicats a les activitats de restauració i d’estètica i bellesa, afectats pels tancaments, i s’atorgaran fins a 1.500 euros per beneficiari. El conseller ha apuntat que “en dos dies, hem fer una tramitació que en condicions normals és de 3 mesos, conscients de que les empreses necessiten respostes àgils i ràpides”.

Entre les mesures aprovades també ha destacat la línia de crèdit Avalis-ICF de 20 milions d’euros, destinada a autònoms i microempreses del sector restauració. Es podran demanar fins a 15.000 euros a retornar en 5 anys, amb primer any de carència inclòs, i amb la garantia d’Avalis del 100% de l’operació. De forma complementària a les mesures econòmiques, el conseller Tremosa ha explicat la modificació legal aprovada per tal de repartir els costos del lloguer dels locals de negoci entre arrendadors i arrendataris, i que permetrà als arrendataris rebaixar a la meitat el lloguer en casos excepcionals de tancaments amb motiu de la pandèmia.

El conseller ha completat la visita al territori amb una reunió amb l’alcalde i sector turístic i empresarial de Deltebre, i en acabat s’ha trasllat a Ampolla, on ha mantingut una altra trobada amb l’alcalde i representants municipals del sectors empresarial i turístic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies