HomeSocietatEl Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el...

El Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat posa en marxa el nou servei de recollida de residus municipals

El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha començat a implementar el nou contracte en les quaranta-sis poblacions que en formen part. Així, es millorarà el servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans, s’optimitzarà la gestió de les àrees de transferència i de les deixalleries municipals. Davant l’increment exponencial dels costos de tractament a causa de l’augment dels cànons impositius, l’aposta estratègica per aquesta nova etapa prioritza incentivar la recollida selectiva i reduir la generació de la fracció rebuig.

El nou contracte preveu un gir en la gestió dels residus: inclou la renovació de tota la flota de vehicles (el parc de vehicles havia quedat obsolet) i inversions a les àrees de transferència per fer-les més eficients i segures. A més, es contempla l’entrada en funcionament de la deixalleria de Gandesa, la compra de tres deixalleries mòbils i la contractació de tres educadors ambientals que treballaran a peu de carrer per sensibilitzar la ciutadania i els grans productors municipals.

Porta a porta

Com a novetat, el contracte també contempla la recollida porta a porta en municipis que fins ara només utilitzaven contenidors de vorera. El nou servei ja s’ha començat a implantar en poblacions com Móra la Nova, i seguiran Flix, La Torre de l’Espanyol, Garcia, Corbera d’Ebre i Marçà. Aquests canvis permetran optimitzar recollides i resultats en la separació dels residus i evitar així increments desmesurats en els costos de la gestió de les deixalles.

El nou projecte que s’ha plantejat des del Consorci, treballarà especialment per a la conscienciació i educació ambiental amb la voluntat d’augmentar la recollida selectiva els pròxims anys. En aquest context, el paper dels educadors ambientals i deixalleries mòbils serà determinant. Tot el servei es troba en fase de desplegament i el Consorci ha programat reunions amb tots els ajuntaments consorciats, un desplegament que es completarà en els pròxims mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 48

Últimes notícies