HomeSense categoriaEl COPATE aprova una modificació de crèdit de 100.000 € per ampliar...

El COPATE aprova una modificació de crèdit de 100.000 € per ampliar els tractaments contra el mosquit

TERRES DE L’EBRE // La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost de 2020 de 100.000 euros per ampliar els tractaments contra el mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre. Concretament s’adquirirà 1.000 kg del producte bacteriològic BTI que s’utilitza per combatre les larves de mosquit, una quantitat que es podria ampliar amb 1.000 kg més si és necessari i que permetran el tractament de 2.000 hectàrees d’espais naturals addicionals. Així es va acordar ahir en la junta general que es va celebrar de forma presencial al Consell Comarcal del Montsià garantint les mesures de distanciament social i seguretat.

Enguany, la campanya de control de la població de mosquit és complicada per les inundacions del temporal Glòria, les pluges de la primavera i les oscil·lacions del nivell del mar que provoquen la inundació d’espais on proliferen les larves de mosquit. “Durant una reunió amb els ajuntaments del Delta vam plantejar la necessitat d’adquirir més producte per ampliar el tractament en espais naturals i poder abordar la campanya amb garanties”, ha explicat el president del COPATE, Joan Alginet.

Aquesta setmana els tècnics del COPATE han fet tractament en 250 hectàrees d’espais naturals a l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Amposta, així com tractaments en arrossars pròxims als nuclis urbans de l’Ampolla i Camarles. Fins ara, ja s’ha tractat una superfície de 3.250 hectàrees d’espais naturals i la previsió del COPATE és arribar a les 5.000 hectàrees, un miler de les previstes inicialment.

D’altra banda, la junta general del COPATE va aprovar el compte general de l’exercici del 2019, el pla econòmic financer 2020-2021, així com les bases d’execució del pressupost de l’exercici 2020, per adaptar els límits establerts a l’autorització de despeses i la contractació administrativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies