HomeSense categoriaEl COPATE comença el tractament per combatre les larves de mosquit...

El COPATE comença el tractament per combatre les larves de mosquit en arrossars

TERRES DE L’EBRE // Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) faran aquesta setmana el primer tractament contra les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre.

Fins a mitjans d’agost, el COPATE durà a terme dos tractaments més als arrossars, uns tractaments que s’afegeixen als que realitza en espais naturals per tal de controlar la població de mosquit al Delta.

Enguany, el producte que s’utilitzarà per fer el tractament en arrossars es basa en la matèria activa Bacillus thuringiensis, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS, després que no s’hagi autoritzat l’excepcionalitat per continuar fent servir l’insecticida regulador del creixement a base d’un inhibidor de quitina que s’utilitzava fins a l’any passat.

El director tècnic del COPATE, Raül Escosa, ha explicat “és el mateix producte que fem servir en espais naturals i el riu, el BTI, un producte que és més car i que haurem de comprovar la seua eficàcia en arrossars”. Tot i que el tractament de les larves de mosquit en arrossars s’encarirà un 40% es mantindran els tres tractaments previstos.

Els tractaments, que s’allargaran durant tres dies, s’iniciaran a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i continuaran a l’hemidelta dret, a les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i la Ràpita. En total, es tractaran 2.100 hectàrees d’arrossars.

Pel que fa al finançament d’estos tractaments va a càrrec de les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut. El pressupost de la campanya de control del mosquit i la mosca negra és d’1,3 milions d’euros.

 

Joan Alginet, president del COPATE, ha mnifestat que “rebaixem la població de mosquit al Delta utilitzant les metodologies més puntures, però també més respectuoses amb l’alt valor ecològic que té el nostre territori”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 92

Últimes notícies