HomeEconomiaEl Copate negocia una nova valoració de llocs de treball amb la...

El Copate negocia una nova valoració de llocs de treball amb la plantilla perquè la pactada “és nul·la”

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) negocia amb els sindicats una nova Valoració de Llocs de Treball (VLT) perquè la pactada a finals de l’any passat “és nul·la de ple dret”.

Els responsables del Copate proposen que la nova VLT equivalga a la del Consell Comarcal del Baix Ebre, al qual l’ens està adscrit des del gener. La junta general va aprovar inicialment el desembre de l’any passat una VLT que “no compleix” la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local, una norma que estableix que els criteris de valoració dels llocs de treball han de coincidir amb els de l’ens al qual està adscrit, i que les retribucions “en cap cas poden superar” les d’aquest.

És per això que el Consell Comarcal del Montsià, organisme al qual estava adscrit llavors el Copate, “no va acceptar” la VLT aprovada inicialment per la junta general de l’ens.

En este sentit, els informes tècnics, primer del Consell Comarcal del Montsià i ara del Consell Comarcal del Baix Ebre, sostenen que la VLT “és nul·la de ple dret” en atorgar “uns drets retributius contraris a la llei”.

“Estem negociant amb els treballadors i buscant fórmules alternatives que siguen ajustades a la normativa vigent i a la realitat dels diferents llocs de treball”, ha explicat el president del Copate, Xavier Faura, que ha afirmat que “comprèn” la frustració que pot generar entre la plantilla aquesta situació. Faura ha assenyalat que la nova VLT “no representarà cap disminució de les condicions retributives dels treballadors”, segons afirma l’organisme en un comunicat.

Aquesta tarda els treballadors de l’ens s’han concentrat a la porta del Consell Comarcal del Baix Ebre per fer palès el “malestar i descontentament” per la “deixadesa i manca d’implicació” en l’aplicació dels acords quant a retribucions amb el personal.

Els treballadors recorden que des del 2009, quan va finalitzar el conveni col·lectiu del llavors Code, s’ha reclamat un nou marc laboral. El novembre del 2020, afirmen els treballadors, es va arribar a un acord “formal” entre les dues parts. També subratllen que fins ara s’han encarregat tres VLT que han “posat de manifest” el “greuge” de bona part del col·lectiu de treballadors respecte als llocs equivalents a altres administracions.

A finals de 2021 la junta general del Copate aprovava la VLT negociada entre ambdues parts i ara rebutjada. “Avui, ens trobem que després del desgast que va representar arribar a uns acords vàlids i reconeguts” el Copate “no publica el conveni i no aplica la VLT pactada, incomplint els compromisos adquirits”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 77

Últimes notícies