HomePolíticaEl PDeCAT aconsegueix derogar la prohibició de la crema de restes vegetals...

El PDeCAT aconsegueix derogar la prohibició de la crema de restes vegetals del camp

Durant els treballs de la ponència del Projecte de llei per la qual es regula el sistema de gestió de la política agrària comuna, el PDeCAT ha aconseguit incorporar una esmena al text legislatiu per revertir la prohibició de la crema de residus vegetals en l’entorn agrari que establir la llei estatal de residus i sòls contaminats vigent des del passat mes d’abril.

En concret, aquesta esmena suprimeix l’apartat 3 de l’article 27 de la llei 7/2022, del 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, i s’ha incorporat a la ponència per majoria.

Aquesta esmena presentada per la formació demòcrata recull les reivindicacions de moltes organitzacions agràries de Catalunya. Com destaca el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, aquesta prohibició de crema de restes vegetals agràries “representava un sobrecost sobrevingut i inacceptable per a l’economia de moltes famílies catalanes que viuen del camp i la pagesia, especialment en un moment com l’actual”.

En aquest sentit, el diputat demòcrata assenyala que l’obligatorietat d’eliminar aquests materials mitjançant els processos previstos a la llei esmentada “obligava les explotacions agràries a costoses inversions de tractament biològic, molt difícils d’afrontar en l’actual situació de sequera, encariment d’inputs i la situació internacional”.

Per això, Ferran Bel s’ha mostrat molt satisfet per haver aconseguit aquesta reivindicació de la majoria de les organitzacions agràries catalanes. “Gràcies a aquesta esmena del PDeCAT, ajudem de forma directa als nostres pagesos en un any que ha estat especialment complicat per a moltes collites” ha afegit, recordant que, a més, fins ara s’arriscaven a multes d’entre 2.000 i 100.000 euros si no complien amb la normativa.

Aquesta fita és important per al conjunt del país però especialment per a les Terres de l’Ebre on el sector primari té un pes molt important”, ha dit Ferran Bel, que ha volgut posar de relleu “l’activitat política que porta el Partit Demòcrata al Congrés” i ha destacat que “aquestes actuacions s’emmarquen dins de l’objectiu d’assolir una política útil que doni resposta als problemes dels ciutadans i del país”.

Així mateix, el portaveu del Partit Demòcrata ha agraït el suport majoritari dels membres de la ponència de les diferents formacions polítiques, “per haver estat sensibles a un problema sobrevingut en moments de moltíssima dificultat pel camp”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 34

Últimes notícies