HomeSense categoriaEl COPATE pendent de signar el nou conveni plurianual amb la Generalitat

El COPATE pendent de signar el nou conveni plurianual amb la Generalitat

TERRES DE L’EBRE // El Copate va tancar el novembre del 2020 amb els departaments d’Economia, Territori, Agricultura, Empresa i Salut de la Generalitat l’acord que havia de cristal·litzar a principis d’any en la signatura d’un nou conveni a través del qual, durant quatre anys, del 2021 al 2025, la Generalitat garantís amb una aportació de 3,4 milions d’euros la meitat del finançament de la lluita contra el mosquit i la mosca negra a les Terres de l’Ebre.

L’entesa multilateral també comprometia la Diputació a aportar el 25% del finançament. De la resta se’n farien càrrec els municipis. L’encariment del preu del larvicida que s’utilitza en els tractaments aeris contra estes dos plagues i l’allargament en el temps d’estos tractaments com a conseqüència del canvi climàtic, havia portat el Copate des de feia temps a reclamar més recursos i un conveni estable -l’anterior, va funcionar per al període entre el 2015 i el 2017- per a poder prendre les decisions tècniques idònies en esta lluita, com ara poder començar a fer els tractaments al riu contra les larves de la mosca negra a principis d’any.

La qüestió és que les eleccions del 14 de febrer i el llarg interinatge del govern sortint fins que no es va tancar l’acord entre ERC i Junts que sustenta l’actual executiu van ajornar sense data l’aprovació i signatura del conveni plurianual per a blindar el finançament del Copate. No obstant això, la Generalitat va garantir el finançament dels tractaments del 2021 a través d’una assignació directa.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 52

Últimes notícies