HomeSense categoriaEl cribratge a l'institut de Gandesa es tanca amb cap nou cas...

El cribratge a l’institut de Gandesa es tanca amb cap nou cas detectat de les 332 proves realitzades

TERRA ALTA // Cap cas positiu després del cribratge realitzat el passat dimecres 21 d’abril a l’Institut de Gandesa. Este cribratge es va activar per part de Salut Pública en detectar diversos casos que van obligar a confinar 4 aules del centre. De les 332 mostres n’hi ha hagut 329 de negatives i 3 que s’hauran de repetir perquè el resultat no ha estat concloent.

La situació epidemiològica a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre segueix essent de calma tensa. L’ocupació hospitalària segueix augmentant. Actualment a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 15 persones a l’UCI, 10 de les quals amb diagnòstic covid-19, i 11 pacients amb diagnòstic covid-19 a planta. A l’Hospital de la Santa Creu hi ha actualment 5 pacients covid-19 ingressats.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, a la Regió de Terres de l’Ebre el risc de rebrot es troba en 203, mentre que la velocitat de propagació és d’1,06. Les dades de vacunació segueixen avançant. 43.940 persones han rebut ja la primera dosi de la vacuna, que suposa un 24,4% de la població a Terres de l’Ebre, i fins a 18.619 persones ja han rebut les dues dosis, un 10,3% de la població.

Si posem el focus per comarques, les dades de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre continuen en una dinàmica negativa. A la Ribera d’Ebre el risc de rebrot ha augmentat fins a 480, i la velocitat de propagació actual és d’1,34, mentre que a la Terra Alta el risc de rebrot és de 1.050 i la velocitat de propagació es troba en 1,13.

A la capital de la Terra Alta, la situació epidemiològica sembla controlada, amb una desacceleració dels casos. Cal destacar en este aspecte el paper d’Epidemiologia, que va identificar ràpidament els brots i es van poder controlar així les cadenes de transmissió de forma més efectiva. El risc de rebrot és actualment de 1.893 i la velocitat de propagació es troba en 0,93.

Al Baix Ebre el risc de rebrot ha augmentat fins a 148, i la velocitat de propagació està en 1,33. Al Montsià el risc de rebrot és de 88, mentre que la velocitat de propagació és de 0,80.

Conrad Casas, sotsdirector de l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i Terres l’Ebre, ha recordat la importància de “les mesures de prevenció primària (mans, mascareta, distància, ventilació), que junt amb la vacunació són les principals eines que tenim per evitar els contagis de la covid-19”.

Respecte als possibles cribratges poblacionals a la Terra Alta, Casas ha recalcat que “el més important és tenir les cadenes de contagi traçades dels casos positius i els seus contactes estrets identificats i que seguisquen l’aïllament o quarantena corresponent. Si les cadenes de transmissió estan ben controlades pels serveis de vigilància epidemiològica, la realització de cribratges intensius és innecessària, ja que difícilment detectaran nous casos”. A més a més, Casas ha volgut recordar que “els cribratges intensius a la població amb proves diagnòstiques (PCR o TAR) són mesures complementàries que poden ajudar a diagnosticar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de contagi en aquelles situacions on hi ha una circulació del virus descontrolada i el nombre de casos positius és elevat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 57

Últimes notícies