HomeSense categoriaEl CSN comença a valorar l’allargament de vida útil de la central...

El CSN comença a valorar l’allargament de vida útil de la central nuclear d’Ascó per deu anys més

RIBERA D’EBRE // El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha començat a analitzar la petició de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) per a allargar la llicència d’explotació de les centrals nuclears d’Ascó. L’operadora ha demanat el permís per nou anys més en el cas d’Ascó I i per deu anys per a Ascó II. 

El CSN ha començat a analitzar tota la documentació des de fa pocs dies i ha dissenyat un pla de treball per a poder donar resposta a la petició d’ANAV en un període breu de temps. El ple del Consell té previst reunir-se fins a dos cops per setmana per a poder estudiar el cas de les dos centrals i pronunciar-se sobre l’allargament de la vida dels dos reactors. L’informe del CSN es remetrà al Ministeri de la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Durant el plenari d’esta setmana, el ple del CSN ha començat a estudiar l’estat de les dos centrals de la Ribera d’Ebre pel que fa a seguretat i protecció radiològica. Està previst que en poques setmanes el Consell finalitze esta anàlisi i que el govern puga valorar l’allargament de la vida dels dos reactors.

Esta última petició d’allargament del permís d’explotació pot ser la darrera del complex nuclear d’Ascó davant el calendari de tancament que preveu aplicar l’actual govern estatal. El pla de desnuclearització planteja tancar Ascó I el 2030 -després dels nou anys d’allargament que es demanen- i Ascó II hauria de tancar el 2032. La central de Vandellòs II tancaria el 2035 i seria una de les últimes a tancar de tot el parc nuclear de l’Estat.

Esta setmana el ple del CSN també ha aprovat l’avantprojecte del seu pressupost anual per al proper any 2022, que supera els 43 milions d’euros.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 18

Últimes notícies