HomeCulturaEl DeltaChamber Music Festival arriba amb un format molt especial

El DeltaChamber Music Festival arriba amb un format molt especial

DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el Festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, oferint un programa de concerts d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori. Un punt de trobada de músics de tot el món amb una audiència fidel, on els artistes ofereixen el seu treball en un entorn creat per compartir, créixer, motivar i emocionar.

De fet, el tret diferencial de DeltaChamber Music Festival es deu als seus músics de trajectòria internacional que es reuneixen a les Terres de l’Ebre per crear música única, que no s’escolta ni es repeteix a cap altre lloc del món. No es programen simplement concerts, sinó encontres de músics i altres creadors que proposen una manera més íntima i nova d’experimentar la música que s’acaba interpretant a llocs que esdevenen escenografies naturals, històriques o artístiques úniques.

DeltaChamber Music Festival és un esdeveniment que vol ajudar a construir una societat més sensibilitzada, compromesa i activa, i tot plegat fer-ho a través de diferents arts (pedagògiques, filosòfiques, del moviment, culinàries i visuals), sent la música el nexe comú de totes elles.

Un festival humanista que arriba a les persones a través de la música

El festival és impulsat pels ampostins: Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina. I compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Ajuntament d’Alcanar i del Consell Comarcal del Montsià.

6a edició: Òpera, Cambra, Acció! Retornant a “la normalitat”

Després de “Parèntesi”, una edició reinventada i dissenyada per adaptar-se i adequar-se a la situació provocada per la COVID-19, DeltaChamber Music Festival prepara la seva 6a edició amb una programació de música de cambra que “torna” amb un format molt especial, del 3 al 8 d’agost a les Terres de l’Ebre.

En aquesta edició, DeltaChamber Music Festival recorrerà la música més rellevant de l’òpera de Mozart, Don Giovanni, en un arranjament original de l’època per a octet de vents, i que serà el fil conductor de l’edició amb interludis musicals contrastats i en diferents formacions de cambra.

Don Giovanni és un personatge egoista i faldiller que dona nom a una de les òperes més famoses de Mozart. Es tracta d’un drama jocós, una història teatral amb diversió, intrigues, emoció, embolics i una moralitat final. És de les òperes més representades a tot el món, tota una obra mestra.

L’obertura de DeltaChamber Music Festival es realitzarà amb més d’una vintena de concerts individuals (un músic – un oient). Així, després de l’èxit assolit amb la quarantena de concerts individuals durant l’edició del 2020, tornarem a delectar-nos amb aquest innovador i excepcional format els dies 3 i 4 d’agost.

El dia 5, continuarem amb un concert de cambra a Alcanar, dins del projecte DeltaChamber Music Festival al Territori, com a novetat i per primera vegada al festival.

Els dies 6 i 7, gaudirem dels concerts centrals amb un programa en dos actes, que es viurà en dues nits consecutives guiades per una narradora i amb la instal·lació efímera guanyadora resultant del concurs realitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, en el marc del festival i per quart any consecutiu.

Finalment, la cloenda d’aquesta edició la viurem a la Catedral de Santa Maria de Tortosa amb un concert de cambra a Tortosa, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2021.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 80

Últimes notícies