HomeCulturaEl Departament de Cultura publica les condicions per fer actes culturals amb...

El Departament de Cultura publica les condicions per fer actes culturals amb públic en locals i a l’aire lliure

CULTURA // El Departament de Cultura dona a conèixer les condicions que han de complir els locals, establiments o espais a l’aire lliure en què es realitzen activitats culturals, després que han estat aprovades pel PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), perquè els ajuntaments i els professionals disposen d’un marc de referència per a la programació i contractació d’esdeveniments culturals a les festes majors i als festivals d’estiu.

El document estableix les condicions d’higiene i desinfecció per als espais en què tenen lloc actes culturals i les mesures de protecció per a col·lectius artístics, treballadors i públics. El document no substitueix el “Pla de desconfinament de les arts en viu”, que s’està consensuant amb el sector, i que serà presentat en breu. A més, la seua vigència es limita a les fases 1 i 2 del desconfinament, i es té la voluntat d’adaptar-lo quan es coneguen les condicions de la Fase 3.

Entre moltes altres indicacions, el document estableix que cal garantir que, en els actes o espectacles culturals, els espectadors estaran asseguts i mantindran la distància de seguretat fixada per les autoritats sanitàries. En aquest sentit, la distància física de seguretat és de 2 metres i, quan no siga possible complir-la, es podrà reduir si es garanteix l’ús de mascareta. En qualsevol cas, estipula que caldrà deixar sempre un espai lliure interpersonal equivalent a un seient o a 1 metre. També, prioritza la venda en línia d’entrades i desaconsella l’ús de diners en efectiu; recomana que els seients del públic estiguen numerats; que l’obertura de portes es realitze amb antelació suficient per a permetre un accés escalonat, i que es diferencien els circuits d’entrada i sortida dels espais on es realitza l’activitat cultural.

Quant als treballadors, recomana que els equips es reduïsquen al nombre imprescindible de persones. A més, quan hi haja diversos artistes simultàniament a l’escenari, indica que la direcció artística ha de procurar el manteniment de la distància física de seguretat. En els casos en què la naturalesa de la feina no permeta respectar la distància interpersonal ni l’ús d’equips de protecció adequats al nivell de risc, com és el cas dels músics, actors i actrius, caldrà atenir-se a mesures de seguretat dissenyades per a cada cas particular a partir de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Pel que fa a l’àmbit municipal, assenyala que els ajuntaments han de disposar de dades concretes per preveure l’impacte de qualsevol activitat cultural i prevenir una alerta sanitària. Han de conéixer, per exemple, el nombre aproximat de persones que acollirà l’activitat o estar informats, quan l’activitat comprenga una acampada, de les característiques i el volum, així com dels serveis auxiliars que comprenen.

 

El document també recull les prescripcions generals del Departament de Salut.

El decret del govern de l’Estat aprovat el passat 9 de maig establia que, als territoris que es troben a la fase I, es poden reobrir els locals i establiments culturals sempre que no superen un terç de l’aforament autoritzat. A més, si les activitats es realitzen en llocs tancats, no podrà haver-hi més de trenta persones en total i, si són a l’aire lliure, aquest aforament màxim serà de 200 persones. Pel que fa els territoris que es troben en la fase II, l’Estat va establir per decret el passat 16 de maig que es podrà reprendre l’activitat cultural en llocs tancats, sempre que no se supere un terç de l’aforament autoritzat, ni es reunisquen més de cinquanta persones; en cas d’activitats a l’aire lliure, el públic ha de romandre assegut, guardant la distància necessària i no pot superar un terç de l’aforament autoritzat, ni reunir més de 400 persones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies