HomeEducacióEl Departament d’Educació invertirà fins a 3 milions d’euros en millores als...

El Departament d’Educació invertirà fins a 3 milions d’euros en millores als instituts de les Terres de l’Ebre

En els pròxims dos anys, el Departament d’Educació invertirà fins a 3 milions d’euros per a millorar els instituts de les Terres de l’Ebre. Així ho va avançar la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montserrat Perelló, a l’espai ‘L’Entrevista’ de Canal Terres de l’Ebre.

“Canviar finestres, canviar teulades, canviar calderes… Fins a un pressupost de 3 milions d’euros: podrem arribar a tots, o quasi tots, els centres de secundària de les Terres de l’Ebre que realment ho necessiten. És important, perquè evidentment aquí s’ajunten subvencions de la Unió Europea, que, per a això, hi ha un calendari, i ja estem licitant i començant a fer estes obres, que per als centres educatius són molt importants, perquè pot ser una coberta sencera i estaríem parlant d’entre 500.000 i 600.000 €”, va detallar.

A més a més, la directora territorial d’Educació a l’Ebre va assenyalar que, a partir d’ara, la contractació dels educadors de les llars rurals serà assumida pel Departament i no pels ajuntaments, a qui corresponia fins ara. En este sentit, Perelló explicava que “això s’ha canviat perquè costava uns diners als ajuntaments, que s’havien de fer càrrec del 100 % del sou del tècnic d’educació infantil (TEI), i ara es farà un conveni anual de 5.000 € amb el consistori, i la TEI o persona que ocupe esta plaça serà del Departament, anirà per borsa del Departament i serà personal del Departament. Això vol dir que si acaba tenint una baixa qui s’ocuparà de cobrir-la serà Educació”.

Actualment, a les comarques ebrenques hi ha fins a 12 llars rurals. Es tracta d’un servei que s’ubica dins de les escoles dels pobles de menys de 2.000 habitants, tot i que la directora territorial d’Educació a l’Ebre també va avançar que fins a vuit ajuntaments més del territori han sol·licitat este servei.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 78

Últimes notícies