HomeSocietatImpuls a una acceleradora d’empreses tecnològiques emergents a l’Ebre

Impuls a una acceleradora d’empreses tecnològiques emergents a l’Ebre

T-Valley, amb t de tecnologia, de Terres de l’Ebre, de Tortosa i de territori -i inspirada en la capacitat de concentració tecnològica de Silicon Valley, a Califòrnia-, és una iniciativa privada que va més enllà de l’ànim de lucre d’una empresa particular i que busca esprémer el moment actual, entre la reindustrialització i polítiques contra el despoblament i a favor de la retenció de talent que venen avalades pels nous ajuts europeus a la transformació del model econòmic.

Impulsada com a fundadors pels consultors empresarials Vanessa Troncho i Jordi Andreu, ja ha aconseguit la implicació d’una dotzena d’empresaris ebrencs i la complicitat d’institucions com l’Ajuntament de Tortosa per a convertir-se en una plataforma amb visió de territori que faça xarxa i convertisca la vall de l’Ebre en un ecosistema empresarial que promoga el talent propi i en capte de l’exterior, per a generar riquesa a les comarques ebrenques i facilitar el seu desenvolupament econòmic, sobretot al voltant de la tecnologia.

Alguns dels professionals que han donat el seu sí són els advocats Aleix Folch i Caritat Garcia, els empresaris Joan Caballol i Josep Villa o el coach Joan Agustí Ramírez, entre d’altres. També han rebut l’aprovació de la Delegació del Govern, d’associacions empresarials o d’altres dels principals ajuntaments ebrencs.

T-Valley vol exercir d’acceleradora d’empreses menudes de nova creació, del territori o de fora que s’avinguen a localitzar-se a l’Ebre, amb projectes tecnològics innovadors i de recorregut -el producte pot ser, per exemple, un prototip o una aplicació-, però amb recursos limitats per a fer este viatge. T-Valley oferix a estes empreses finançament, a través d’altres empresaris consolidats del territori predisposats a invertir en innovació, i experiència per a assessorar-les i acompanyar-les en qualsevol àmbit. “L’acceleració nosaltres l’entenem ficant-nos dins de les empreses, amb un equip que inclou experts en finances, en dret mercantil, en màrqueting o el que calga”, explica Vanessa Troncho.

T-Valley es presentarà properament en societat i l’objectiu és arribar a comprometre amb esta xarxa una trentena d’empresaris, en la doble vessant: els que puguen oferir acompanyament tècnic i els que puguen injectar-hi capital, els coneguts com a business angels. “Esta figura no existix a les Terres de l’Ebre, però hi ha empresaris predisposats que potser ja ho estan fent fora del territori i ara ho farien aquí”, assegura Jordi Andreu.

En qualsevol cas, la plataforma vol anar més enllà de les experiències tradicionals de vivers d’empreses i espais de cooperació més o menys impulsats per patronals o entitats públiques, que també despleguen en alguna mesura polítiques de suport a l’emprenedora. “Tot això ja ens va bé que es continue fent perquè ens nodrim d’això”, explica Andreu. Però el que planteja T-Valley a les empreses de nova creació és un segon estadi de desenvolupament.

T-Valley agafaria els projectes una volta hagen acabat estos programes d’ajuda i hagen superat la fase inicial de desenvolupar una idea i entrar al mercat. És en este segon tram on els fundadors de T-Valley consideren que sovint s’obren bretxes que fan encallar -o impedixen progressar- experiències empresarials d’innovació.

Troncho i Andreu posen EbreDrone, que utilitza la tecnologia amb dron per a diferents àmbits, com l’agricultura o l’audiovisual, com a possible referent d’empresa a la qual poden ajudar a fer un salt. En conclusió, T-Valley aspira a ser un ecosistema de referència “en el desenvolupament, creixement i transformació de companyies que aporten valor i sinergies al territori”.

La fórmula jurídica per a desenvolupar T-Valley, segons Andreu, està oberta, però la idea és articular dos o tres entitats privades empresarials i a mitjà o llarg termini, si l’experiència resulta reeixida i genera prou volum de negoci, posar a disposició de l’ecosistema empresarial un fons de capital risc, d’entre 10 i 15 milions d’euros.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 60

Últimes notícies