HomePolíticaUnanimitat en l’aprovació del protocol comarcal d’actuació davant les violències sexuals en...

Unanimitat en l’aprovació del protocol comarcal d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci

El ple comarcal del Montsià va aprovar divendres per unanimitat el protocol comarcal d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci amb l’objectiu de reduir-les i promoure espais lliures de sexisme i LGBTIfòbies. El protocol s’ha elaborat identificant les principals violències sexuals que hi ha en espais festius al Montsià, definint accions d’intervenció comunitàries, promovent el treball transversal i coordinat entre els diferents agents i actors que intervenen als espais festius de la comarca i incorporant la mirada LGBTI. “Amb aquest pla impulsem un instrument clau per crear una estructura en xarxa de treball entre els diferents agents locals d’una manera coordinada per actuar davant de situacions de violència sexual en espais públics d’oci a escala municipal i comarcal”remarca el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

De manera unànime, també s’ha aprovat el Pla d’Actuació biennal de Joventut 2022-2023 que dona resposta a les demandes i necessitats de les persones joves de la comarca. El servei va destinat a persones joves de 16 a 29 anys, les quals es troben en una etapa vital rellevant, ja que les decisions que puguin prendre seran determinants per assolir amb èxit l’emancipació. És durant aquesta fase quan el jovent ha de fer front a les transicions educatives, domiciliars i laborals i les administracions públiques han de donar-los-hi suport.

Les conselleres i consellers dels diferents partits comarcals, a excepció del de Junts, han votat a favor de les noves fitxes dels costos de recollida de residus municipals i la gestió de deixalleries per a l’any 2022. Aquesta aprovació se suma a la que es va fer del preu tona, durant el ple de desembre de 2021. “Considerem que no hem de pagar el mateix els pobles que estem a 1 kilòmetre de l’abocador dels que estan a 70 kilòmetres perquè el cost de transport no és el mateix“, així ha justificat el vot en contra el portaveu del grup comarcal de Junts, Ramon Muñoz.

Durant la sessió plenària també s’ha fet dació de compte de l’informe conjunt d’Intervenció i Tresoreria relatiu a la morositat del primer trimestre de 2022, del personal eventual del primer trimestre de 2022 i dels acords adoptats per la Junta de Govern, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 70

Últimes notícies