HomeSense categoriaEl diari britànic ‘The Guardian’ es fa ressò de la problemàtica del...

El diari britànic ‘The Guardian’ es fa ressò de la problemàtica del delta de l’Ebre

El The Guardian, un dels rotatius més importants del Regne Unit, ha publicat un reportatge sobre els efectes devastadors de la tempesta Glòria al delta de l’Ebre. El diari destaca que el Delta “és la zona humida més important del Mediterrani” i  també adverteix de la fragilitat dels seus ecosistemes.

Aquesta fràgil ecologia de l’indret, apunta el periòdic, ha patit durant dècades una “combinació de negligència política i sobreexplotació del riu”. També destaca que hi ha molta demanda per l’ús de l’aigua de l’Ebre per al reg i per la indústria hidroelèctrica, mencionat les 181 preses que hi ha al llarg del seu recorregut. The Guardian assenyala que l’efecte que produeixen totes aquestes preses és “reduir dràsticament la quantitat de sediments que arriba al Delta”. A més, afegeix: “Els sediments són un element essencial de l’ecologia local i també protegeixen la línia de costa de l’erosió. En algunes zones, la línia de costa es redueix més de cinc metres a l’any”.

Per realitzar aquest reportatge, el periodista Stephen Burgen ha entrevistat al gerent de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre, Gerardo Bonet; l’arrossaire Raül Arqués; el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Joan Francesc Vidal; la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà; i l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 36

Últimes notícies