HomeSense categoriaEl festival Top Ranking aposta per la inclusió social en la 4...

El festival Top Ranking aposta per la inclusió social en la 4 edició

Crear un espai de convivència i festiu accessible per tothom. La quarta edició del Top Ranking festival – que se celebrarà els propers 14 i 15 de juny al Parc de Garbí de Sant Carles de la Ràpita en motiu del quart aniversari del programa de Ràdio Ràpita, dedicat a la música reggae i la cultura jamaicana – s’ha marcat com a un dels seus objectius la inclusió social.

No només per esdevenir una proposta gratuïta, inclusiva, adreçada a tots els públics i franges d’edat, sinó perquè enguany es pretén donar visibilitat i col·laborar amb un dels col·lectius més vulnerables i oblidats de la nostra societat: els malalts mentals. Si bé els dos anteriors es van destinar parts dels beneficis a organitzacions com la Creu Roja i Proactiva Open Arms, enguany es destinaran a l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre (AMMTE).

Com sol ser habitual, una de les principals apostes serà l’oferta musical. El cartell d’aquesta edició està encapçalat per Moa Anbessa, un col·lectiu de músics i cantants nascut a Itàlia (Venècia), amb segell propi fundat l’any 2001, que ha actuat als millors festivals internacionals de la escena dub. Com a bandes actuaran Reggae 4 Orchestra (reggae, soul i jazz més populars del món); Chalart 58 presentant les Woman Soldier (High Paw, Matah, I-leen, Belén Natalí & Sista Mary Jane), un col·lectiu conformat per les dones més destacades de l’escena sound system nacional, i Culs Cults, l’únic grup local (Ulldecona) amb un repertori inspirat amb els sons més clàssics. 

Per la seva banda, JuaNaMan Saï Saï presentarà el seu primer disc en solitari ‘Moments’, produït a La Panchita Records. Tot això estirà sonoritzat per Rebelmadiaq, un sound system de construcció artesanal fundat a Granada amb el que promocionen nombrosos balls arreu de l’Estat.

A més, com a novetat d’enguany, el festival comptarà amb un espai de 200m2 de joc lliure i creatiu itinerant per a infants amb material de joc no estructurat, d’origen natural, de qualitat, proximitat i sostenible. Per completar la programació hi haurà un espectacle de trapezi, l’actuació de la BatuXaic, yoga, un workshop artístic i cursos d’iniciació al PaddleSurf. Atenent caràcter del festival, que té com a objectiu consciència i transmetre valors entorns la solidaritat, la pau, el respecte entre cultures i la igualtat de generes, hi haurà un punt lila informatiu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies