HomeCulturaEl fet casteller, el bestiari popular i la gastronomia ebrenca, a debat...

El fet casteller, el bestiari popular i la gastronomia ebrenca, a debat en les noves sessions dels ‘Col·loquis de la Capital’ de Tortosa

Més enllà de la programació d’activitats culturals i artístiques, des d’un bon principi que la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 s’ha presentat com un espai de reflexió i trobada per a aprofundir sobre la cultura com a element de transformació de la societat i de generació de dinamisme social i econòmic. I amb aquest objectiu es van crear Els Col·loquis de la Ciutat, paraigua sota el qual s’han programat taules rodones i conferències al voltant dels vuit eixos temàtics que vertebren la capitalitat: la paraula, el medi, la festa, l’expressió artística, el menjar, el treball, la creença i l’expressió corporal i musical.

Este dissabte 13 de novembre, l’aula didàctica del Museu de Tortosa acollirà una nova sessió dels Col·loquis sota el títol El fet casteller a les Terres de l’Ebre, amb dos taules redones, una sobre Castellers i altres associacions culturals a Tortosa i l’altra al voltant de Les colles castelleres i la pandèmia. El 20 de novembre s’ha programat una altra jornada d’anàlisi sota el lema Ciutat i cultura; valors, espai públic i memòria.

Els debats continuaran el 26 de novembre, amb un debat titulat Els correfocs amb bestiari festiu i de foc. Tot plegat, coincidint amb la celebració del Cucaferafolk i el Festivitas Bestiarum, la gran festa del bestiari que servix com a cloenda de la temporada d’activitats de cultura popular i que enguany arriba a Tortosa. El cicle dels Col·loquis clourà del 10 de desembre amb una taula redona sobre la gastronomia i la cuina del territori.

L’activitat servirà per a tancar el cicle Cada mes un mos, que durant tot l’any ha servit per a potenciar el coneixement i destacar la qualitat dels productes gastronòmics més representatius del municipi, des de les clementines, a l’abadejo, passant pels bolets i els dolços tradicionals.

Toponímia de les Terres de l’Ebre

Per la seua banda, els propers 20 i 21 de novembre Tortosa acollirà una Jornada Onomàstica amb l’objectiu de mostrar diversos estudis de toponímia i antroponímia del territori històric de Tortosa, com, per exemple, la parla de la cultura fluvial o els topònims antics del Port i del delta de l’Ebre, entre d’altres. L’activitat es desenvoluparà a l’Espai Sant Domènec, amb la col·laboració de la Societat d’Onomàstica. Tortosa la informació al web www.tortosacultura.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies