HomeSense categoriaEl Fòrum d'Ocupació de la URV desmunta el mite que falta treball...

El Fòrum d’Ocupació de la URV desmunta el mite que falta treball per als joves a les Terres de l’Ebre

Hi ha feina qualificada per als joves a les Terres de l’Ebre i fins i tot costa en alguns sectors trobar els perfils que necessiten. Ho evidencia la participació empresarial al Fòrum d’Ocupació i Talent que es fa aquest dimecres al Campus ebrenc de la URV, on s’han tornat a batre rècords de participació, amb 51 empreses i institucions que ofereixen feina, pràctiques o beques. Com reconeix el sotsdirector del Campus de Tortosa, Xavier Ferré, el retorn dels joves que han marxat a estudiar fora és un dels reptes a superar però també empreses com ViewNext, del grup IBM, participen al Fòrum per implantar-se a les Terres de l’Ebre. El talent Km0 dona bon rendiment segons els empresaris i d’aquesta fira d’ocupació en surten molts contractes de feina.

El Fòrum de l’Ocupació Universitària del Campus Terres de l’Ebre de la URV és una fira d’empreses que s’ha convertit en el punt de trobada indispensable entre la comunitat universitària i el sector socioeconòmic de les comarques ebrenques. Té per objectiu facilitar la inserció laboral dels estudiants i alumni URV i en aquesta setena edició s’han tornat a batre rècords de participació empresarial, amb 51 estands. El sotsdirector del Campus ebrenc, Xavier Ferré, ha destacat el retorn que suposa la fira tant per als estudiants com per als empresaris. 

El fòrum pot servir també als futurs estudiants per testejar quins sectors professionals tenen més sortida al territori. Ferré ha apuntat que hi ha molts llocs qualificats i ofertes de treball que no acaben de correspondre amb les demandes educatives dels alumnes. Per exemple, hi ha molta oferta laboral en carreres tècniques però en canvi les que imparteix la URV, sempre queden amb places vacants. “És un contrasentit”, ha lamentat. El fòrum però és multisectorial amb desenes d’empreses implantades a les Terres de l’Ebre de sectors tecnològics, de serveis, d’administració, salut o turisme, entre molts altres. “Tenen dificultats per cobrir les vacants”, ha dit Ferré, per tant, “a l’Ebre hi ha feina per a la gent jove i treballem perquè cada vegada hi hagi millor feina per a la gent jove”, ha afegit.

El que costa més és incentivar el retorn de talent, dels joves que marxen a estudiar fora. Ferré reconeix que voldrien “tenir més èxit” i s’esforcen en difondre el fòrum per facilitar des dels seus campus que el primer retorn es produís amb estudiants ebrencs que estudien fora del territori. “Moltes vegades no tenim la resposta que voldríem de gent que podria trobar feina aquí, qualificada, i no assisteix al fòrum. És una oportunitat d’entrevistar-se amb caps de recursos humans de més de cinquanta empreses, és la millor oportunitat que se’l pugui brindar”, ha destacat Ferré. 

Una de les empreses que participa al Fòrum és ViewNext, del grup IBM. El seu gestor de projectes, Gabriel Abelló, ha explicat que han d’implantar el nou sistema de gestió d’informació als quatre hospitals de l’Ebre i busquen gent per crear un grup de treball aquí. “Venim a Tortosa a buscar talents per ampliar la nostra capacitat productiva. Busquem gent amb ganes de treballar”, ha dit. No es busquen només candidats amb formació informàtica perquè els perfils que necessiten són molts diferents, des d’economistes, a psicòlegs, especialistes en màrqueting o professionals de la salut. “Implementem i mantenim aplicacions informàtiques però, per fer-ho, necessitem noves idees en la forma d’aplicar-les i necessitem de tot”, ha afegit. Abelló ha assegurat que el talent KM0 dona un gran rendiment i ha posat com exemple la deslocalització que ViewNext ja va fer de Barcelona a Reus, on el grup que va començar a treballar a passat de 17 empleats, a més de 120.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 37

Últimes notícies