HomeAgriculturaEl Galp Mar de l'Ebre elaborarà un inventari pesquer i aqüícola dels...

El Galp Mar de l’Ebre elaborarà un inventari pesquer i aqüícola dels municipis de l’Ebre

El GALP Mar de l’Ebre ha començat a elaborar un inventari pesquer i aqüícola dels municipis de les Terres de l’Ebre fruit d’un ajut del desenvolupament local participatiu. Dijous al matí des de la pantena de la llacuna de l’Encanyissada s’ha presentat aquest projecte a càrrec de l’alcalde de la Ràpita i membre de la junta directiva del GALP Josep Caparrós, del director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Jesús Gómez i del gerent del GALP Mar de l’Ebre Joan Alginet.

En aquest sentit l’alcalde de la Ràpita ha posat en valor la iniciativa que “permetrà posar en valor tots els elements patrimonials i culturals, dels nostres municipis. Poder conèixer tot aquesta riquesa, ens permetrà poder-ho posar en valor. Som pobles mariners que tenim una manera de viure i de ser que hem de reivindicar”. Per altra banda el gerent del GALP ha explicat que durant l’any 2022 s’elaborarà l’inventari conjuntament amb els municipis pesquers i els museus de les Terres de l’Ebre i ja en una segona part es farà una publicació relacionada amb la recerca realitzada. Pel gerent del grup “estem davant del gran repte com a societat que avança i es modernitza, que no es pergui part de la nostra identitat com a Delta, on la pesca i l’aqüicultura son elements essencials. Reivindicar les costums, es la millor manera de tenir-les presents” ha expressat Alginet. Per últim, el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha explicat que “sense reconèixer les nostres arrels i el llegat de pescadors i aqüicultors no podrem comercialitzar la riquesa dels nostres productes. La Reserva de la Biosfera es el millor context per reivindicar la feina del sector i la gran varietat del peix i marisc de les nostres llotges”.

L’objectiu  d’aquet inventari es incloure el patrimoni immoble com son les llotges, ports, barraques de pescadors, barris mariners, el patrimoni moble com poden ser els instruments de pesca, embarcacions, eines… i també el patrimoni Immaterial vinculat als coneixements i habilitats que tenen els pescadors i aqüicultors de la zona. A més, l’inventari pretén obtenir una llista d’elements relacionats amb l’activitat pesquera i aqüícola que permeti ser el punt de partida per a la futura catalogació d’alguns d’aquests elements que no estiguin ja catalogats. L’objectiu es que a partir de l’inventari, es puguin elaborar estratègies de divulgació i coneixement d’aquest patrimoni.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies