HomeEconomiaEl Galp Mar de l'Ebre organitza la jornada de desenvolupament local participativa...

El Galp Mar de l’Ebre organitza la jornada de desenvolupament local participativa a Deltebre

El GALP Mar de l’Ebre ha celebrat avui a Deltebre la Jornada de Desenvolupament Local Participativa amb la participació del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible Sergi Tudela i del delegat del govern a les Terres de l’Ebre Albert Salvadó que ha clos la sessió.

Des del Centre d’Inspiració Turística Ebre Terra la jornada s’ha centrat en presentar el resultats de la convocatòria d’ajuts del 2021 i els principals reptes del proper període d’ajuts europeus per al sector pesquer i aqüícola. En concret, i des de la seva posada en marxa al 2016, el GALP ha repartit 2,3 milions d’euros en un total de 117 projectes als set municipis amb activitat pesquera i marítima de les Terres de l’Ebre. D’aquests 117 projectes, un 37% s’han impulsat a la Ràpita amb un total de 43, seguits dels 34 que s’han executat a Deltebre, 11 a l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, 8 a Amposta, 7 a les Cases d’Alcanar i 3 a Sant Jaume d’Enveja. Una dada importat és que d’aquests 117 projectes, un 61% dels imports concedits han estat entre 0 i 20.000 euros, tipologia de projectes doncs, petita i mitjana.

El gerent del GALP Joan Alginet ha expressat que “els resultats que presentem a la recta final del període del FEMP son exemplars, que son el resultat del treball de la junta directiva i la complicitat compromís de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible”. En aquest sentit el gerent ha posat en valor que els projectes estan repartits pels set municipis pesquers i que s’han executat en un 82%, una xifra que s’allunya d’altres GALP de l’Estat. “Hem concedit un 99,15% dels recursos disponibles per a projectes i han dominat claríssimament els projectes productius. Estem contribuint de manera decisiva a l’impuls de l’economia blava a les Terres de l’Ebre” ha afirmat Alginet.

El president de l’entitat Eusebio Rosales ha fet una valoració molt positiva del funcionament de l’entitat que presideix des de 2016 i que avala “la necessitat de seguir tenint un actor com el GALP per acompanyar i fer visible l’economia blava com agent dinamitzador als municipis

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies