HomeSense categoriaEl Govern ajorna l'augment de la taxa turística fins al 2021 i...

El Govern ajorna l’augment de la taxa turística fins al 2021 i allarga dos mesos el pagament de l’impost de successions

TERRES DE L’EBRE // El Govern ha aprovat ajornar l’entrada en vigor de l’increment de la taxa turística fins a l’1 de gener de 2021 per “acompanyar” el sector davant l’impacte del coronavirus.

Segons ha informat el vicepresident, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el Govern ha aprovat també un ajornament del pagament dels impostos. En el cas de la taxa als habitatges buits, s’ampliarà el termini en set dies, mentre que, en el cas de l’impost de successions s’allargarà dos mesos. El també conseller d’Economia i Hisenda ha assegurat que l’objectiu de les mesures és donar “oxigen” al teixit empresarial i “fer costat” a l’economia productiva, especialment als sectors més afectats per les restriccions de la mobilitat.

Aragonès ha reconegut que la mesura de no apujar la taxa turística fins al gener del 2021 suposa un “impacte petit en els ingressos”, ja que grava les pernoctacions, però ha assegurat que era una decisió que “calia” per donar “oxigen” al sector.

El Consell Executiu també ha congelat l’aplicació d’un recàrrec turístic a la ciutat de Barcelona fins al 2021. Aquestes mesures formen part d’un decret llei de mesures urgents en matèria fiscal que afecten el pagament de tributs que gestiona la Generalitat. La norma busca “dotar de seguretat jurídica el contribuent” a l’hora de fer front a les obligacions tributàries, un cop superades les mesures excepcionals de la covid-19.

“Hi ha tot un ventall de temps extra diferenciat, més petit en aquells que tenen més capacitat econòmica, més gran per la ciutadania i particulars”, ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda després del Consell Executiu.

Així, l’impost sobre els habitatges buits del 2019 finalitzarà el 7 de juliol i el pagament del gravamen de protecció civil de 2019 s’endarrerirà fins al 18 de juliol o el dia hàbil immediatament posterior. Per altra banda, l’impost sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la indústria de 2019 es podrà liquidar entre l’1 i el 20 de juliol.

L’impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques de 2020 que s’haurà de liquidar entre l’1 i el 31 de juliol. En el cas de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, el termini s’iniciarà l’1 de juliol.

Pel que fa a l’impost de successions, el termini es pot ampliar fins a dos mesos, en funció de quan va tenir lloc el fet imposable meritat. Finalment, també s’ajorna el tribut sobre el joc i s’haurà de presentar l’autoliquidació dels cartons de bingo de febrer a abril entre l’1 i el 15 de juliol i fins al 7 de juliol la liquidació del primer trimestre en el cas de les màquines recreatives i d’atzar.

Amb aquestes mesures, el Govern vol posicionar-se “al costat de l’economia productiva” per tal que els beneficis d’aquesta activitat arribin a la major part de la població. Aragonès ha defensat un “suport perllongat” per determinats sectors, com el turístic, ja que ha estat especialment afectat per la crisi del coronavirus i les restriccions de la mobilitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 77

Últimes notícies