HomeSense categoriaEls ajuntaments d’Amposta i la Ràpita comencen les obres d’arranjament de la...

Els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita comencen les obres d’arranjament de la carretera al Poble Nou

MONTSIÀ // Els treballs previs de les obres de millora de la seguretat de la carretera que uneix el Poble Nou del Delta amb la Ràpita van començar el dilluns, 8 de juny. Una actuació que realitzen conjuntament els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita i que, precisament, va començar pel tram rapitenc i continuarà els pròxims dies pel d’Amposta. En total, s’arranjaran prop de set quilòmetres de carreta, amb un pressupost total de més de 90.000 euros.

Estes obres, al terme d’Amposta (que va des del Pont de l’Encanyissada fins al Poble Nou del Delta) suposaran l’arranjament d’un tram de poc de tres quilòmetres de carretera, que s’eixamplarà entre un metre i un metre i mig. També es renovarà el ferm del vial i la senyalització horitzontal de la carretera. L’Ajuntament d’Amposta hi invertirà, en la renovació del ferm, uns 30.000 euros, obra adjudicada ja a Construcciones 3G SA (Contregisa) i 10.000 euros en la renovació del ferm de la calçada. La previsió inicial és que les obres del tram ampostí estiguen enllestides durant el mes de juliol.

Quant al terme de la Ràpita, les obres de millora de la seguretat de la carretera a Poblenou del Delta comprenen un tram de quatre quilòmetres aproximadament. Consistirà en l’asfaltatge del ferm del vial, el reforçament de la vora de la calçada amb formigó i en la inclusió de nova senyalització horitzontal recordant el límit de velocitat. Les obres del tram rapitenc s’han adjudicat per un import de 48.333,85 euros a l’empresa Construcciones 3G, SA i tenen un termini d’execució de dos mesos.

Els treballs suposaran l’alteració del trànsit de vehicles per aquesta carretera durant el mes de juny. Així, al tram entre el pont de l’Encanyissada i el camí dels Tres Desaigües es donarà pas alternatiu entre els dies 8 i 19 de juny, mentre que al tram entre la cruïlla de Fortea i el camí de l’Anglés estarà completament tallat entre els dies 15 i 19 de juny. Des del pont de l’Encanyissada i fins al Poble Nou del Delta la circulació també estarà restringida mentre duren les obres. L’accés a Poblenou del Delta es farà per la carretera TV-3406 (entre la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja).

“Davant el retard que ha anat patint el Pla Zonal de Carreteres, era evident que els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita havien de donar sortida a les necessitats d’aquesta carretera, i per això vam incorporar aquesta actuació als nostres respectius pressupostos, per tal de dignificar-la amb la millora del ferm”, diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. L’alcalde d’Amposta també aprofita per a agrair la paciència a les veïnes i veïns de la zona davant l’afectació que aquesta actuació tindrà per al trànsit. “És una actuació molt positiva”, clou Tomàs.

Per la seua banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afegit que “aquesta actuació coordinada entre els dos ajuntaments permetrà millorar aquells punts més crítics fins que no arriba la carretera nova que tots desitgem”. Caparrós també ha reclamat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que aprove el darrer informe necessari perquè la Diputació de Tarragona puga accelerar el nou Pla Zonal de Carreteres “i així posar fil a l’agulla a la nova carretera del Poble Nou”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 66

Últimes notícies