HomeSense categoriaEl Centre Cívic de Ferreries acollirà dissabte al matí una nova marató...

El Centre Cívic de Ferreries acollirà dissabte al matí una nova marató de donacions de sang

TORTOSA // La tradicional marató de donació de sang que tots els anys es du a terme al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa, enguany no es podrà dur a terme com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus. Atesa la necessitat del Banc de Sang, però, s’ha previst una acció de més petit format que ajude a incrementar les reserves disponibles. Tindrà lloc aquest dissabte al matí, de les 10 a les 14 h, i es durà a terme al Centre Cívic de Ferreries. Per participar-hi caldrà reservar cita prèvia a la web donarsang.gencat.cat per evitar aglomeracions. A l’entrada, les persones hauran de passar un test de temperatura i hauran d’accedir-hi amb mascareta. La disposició de les lliteres permetrà garantir les distàncies necessàries de seguretat. 

L’alcaldessa de Tortosa, i el president de l’Associació de Donants de Sang del Baix Ebre, Paco Bertomeu, han fet una crida a totes les persones que estiguen en les condicions necessàries per ser donants perquè hi contribuïsquen: “en algun moment de la vida, tothom podem necessitar alguna transfusió. Per això és necessari que quan en tenim oportunitat fem el gest altruista per donar-ne”, ha apuntat l’alcaldessa, que també ha agraït la tasca que du a terme l’Associació de Donants de Sang del Baix Ebre així com el Banc de Sang i Teixits. De la seua banda, Bertomeu ha assenyalat que, malgrat que les reserves estan a un nivell bo, la represa de l’activitat mèdica, amb les operacions i tractaments que s’han hagut d’ajornar durant el pic més important de la crisi sanitària, faran que durant els pròxims dies s’haja de recórrer a la sang disponible. 

El president de l’Associació de Donants del Baix Ebre també ha avançat que aquesta acció es repetirà el segon dissabte de cada mes fins que no es puga tornar a la normalitat derivada de la pandèmia, i ha recordat que tots els dijous també es poden fer donacions al Banc de Sang de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, en horari de matí i de tarda.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies