HomeEconomiaEl Govern aporta 850.000 euros al Copate per la prevenció i el...

El Govern aporta 850.000 euros al Copate per la prevenció i el control de mosquits i mosca negra

El Govern ha aprovat l’aportació de 850.000 euros al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) per finançar els tractaments en contra de les plagues de la mosca negra i el mosquit aquest any 2021.

El Consell Executiu ha autoritzat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a concedir una subvenció directa per este import a l’organisme ebrenc que efectua les tasques de prevenció i control.

L’acord preveu que les tasques de control dels mosquits des de l’any 2000 i des de 2007 en el cas de la mosca negra es mantindran els pròxims anys “tenint en compte l’evolució” de les poblacions així com “els diversos factors hidrològics, geomorfològics i climàtics que influeixen en el seu desenvolupament”.

Per evitar els impactes “social, econòmic i sobre la salut pública”, argumenta la Generalitat, “cal continuar impulsant el pla d’actuació per a la prevenció i el control de les plagues de mosquits i mosca negra”, a les comarques afectades de l’Ebre, però també al Segre i el Ter.

Segons recorda el Govern, el Copate és l’organisme tècnic “més indicat” per assumir la gestió d’estes actuacions. Així mateix, recorda que el finançament de les seues actuacions per part del Departament d’Acció Climàtica s’enquadra dins de les funcions atribuïdes a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de dissenyar i dirigir actuacions en matèria de flora i fauna, així com protegir i preservar el medi natural i preservar serveis ecosistèmics que requerisquen una protecció especial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 8

Últimes notícies