HomeEducacióEl Govern aprova ampliar la plantilla de docents en 1.528 places el...

El Govern aprova ampliar la plantilla de docents en 1.528 places el curs 2023-2024 amb un cost de més de 78 MEUR

El Govern ha aprovat este dimarts al matí ampliar en 1.528 places la plantilla de personal del Departament d’Educació per al curs escolar 2023-2024. L’objectiu és que este augment permeta afrontar les necessitats d’escolarització dels ensenyaments obligatoris i reforçar l’escola inclusiva i la formació professional.

El cost total de l’increment serà de 78.450.750 euros, i les noves places es distribuiran de la següent manera: 1.190 per a personal docent, 75 per a personal d’administració i serveis de centres educatius, 211 per a professionals d’atenció educativa, i 52 per al personal d’administració i serveis. L’escola inclusiva tindrà l’increment de dotació més gran fins ara, amb 297 dotacions més que el curs anterior.

Amb esta ampliació del professorat el Govern preveu assolir les ràtios previstes, sobretot referent als grups d’Infantil 3, i assumir la integració de centres a la xarxa pública del Departament, així com avançar en el model d’escola inclusiva i impulsar la formació professional. També estima dotar de nova plantilla els nous serveis territorials del Penedès i de l’Alt Pirineu i Aran i reforçar el personal d’administració i servei de centres educatius.

De les 1.190 dotacions de personal docent, 145 es destinaran a atendre necessitats d’escolarització d’estudis obligatoris, 297 a l’educació inclusiva, i 689 a la implementació del Pla estratègic d’impuls a la formació professional. A més, s’inclouran 9 dotacions d’Inspectors d’Educació i 3 complements de càrrecs pel desplegament dels serveis territorials del Penedès i Alt Pirineu i Aran, i 41 dotacions de personal docent per donar compliment al nombre d’alliberats sindical del personal docent.

Les 75 dotacions de personal d’administració i serveis educatius es distribuiran de la següent manera: 31 es destinaran a atendre necessitats de processos d’integració de centres, 3 subalterns per a centres de secundària, 29 per donar suport a la gestió de beques i ajuts, i 12 per donar suport a la gestió de les llars d’infants de titularitat del Departament.

De les 211 dotacions de professionals d’atenció educativa, 122 es destinaran a atendre necessitats de l’escola inclusiva, 13 al desplegament de grups d’itineraris formatius específics, i 86 a la incorporació de professionals del perfil tècnic especialista d’educació infantil. Les 52 dotacions restants es destinaran al personal d’administració i serveis.

La plantilla de personal docent, la plantilla de personal d’atenció educativa (PAE) i la d’administració i serveis (PAS) s’ha incrementat de forma progressiva els darrers 5 cursos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies