HomeEconomiaEl Govern aprova un decret llei per elevar en 376 milions l’actual...

El Govern aprova un decret llei per elevar en 376 milions l’actual pressupost del Departament de Salut

El Govern ha aprovat un decret llei de concessió d’un suplement de crèdit de 376 MEUR als Pressupostos de la Generalitat vigents per al 2022 que es destinarà a reforçar el pressupost del Departament de Salut.

L’increment es farà a compte de la recaptació addicional dels tributs propis i cedits aquest any. El decret haurà de ser convalidat pel Parlament en un termini màxim de 30 dies. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l’executiu no contempla la possibilitat que el decret no es puga tirar endavant al Parlament i que en els pròxims dies es treballarà amb els grups parlamentaris. “Seria molt greu bloquejar gairebé 400 MEUR per Salut. Seria una temeritat i atacar el sistema públic del país”, ha avisat.

Salut necessita incrementar el pressupost perquè, tot i que la despesa derivada de la pandèmia s’ha reduït molt, encara té un impacte en les finances. A més, s’està fent un esforç per agilitar la recuperació de l’activitat sanitària ordinària al marge de la covid-19. A això cal sumar també l’augment del cost de la prestació, així com la incorporació de nous medicaments a la cartera pública de serveis.

Plaja ha explicat que no és un tema que s’haja improvisat i que aquesta partida extra ja s’estava treballant amb Josep Maria Argimon com a conseller de Salut. Segons ha afegit, ara s’ha pogut culminar i no té “res a veure” amb l’aprovació o no dels pressupostos de l’any que ve.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 85

Últimes notícies