HomeSense categoriaEl Govern contracta un veterinari i un ramader per mantenir els braus...

El Govern contracta un veterinari i un ramader per mantenir els braus de l’illa dels Bous, al riu Ebre

ACN Tortosa .- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha contractat veterinaris i un ramader per tenir cura durant els pròxims tres mesos els prop de vint braus que habiten l’illa dels Bous, al riu Ebre. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha anunciat l’adjudicació de tres contractes menors, per un valor total de 30.000 euros. Un d’aquests també preveu la construcció d’un tancat de fusta on els animals seran triats, sanejats i, en alguns casos, també esterilitzats pels veterinaris. A més, s’habilitarà un embarcador, a banda i banda del riu Ebre, per facilitar l’accés a l’illa. Segons el delegat, dintre de tres mesos es valorarà l’efectivitat de les mesures i el Govern es planteja adjudicar un contracte plurianual a un ramader perquè es faci càrrec dels braus.

La presència dels animals a l’illa, desnodrits i abandonats des de fa dècades, va causar impacte, especialment entre sectors animalistes i també taurins. Ara, el Departament de Territori i el d’Agricultura han acordat adjudicar aquests contractes menors per fer front als pròxims tres mesos, després dels quals s’hauran de reunir de nou i prendre una decisió més a llarg termini, possiblement, un contracte plurianual amb un ramader.

Pallarès, que no ha sabut precisar l’import exacte dels contractes –al voltant d’uns 10.000 euros cadascun, segons ha assegurat- tampoc ha pogut concretar el nombre ni el sexe dels animals que seran esterilitzats i podran continuar vivint a l’illa. Sí que ha revelat que el ramader que es va oferir i ha rebut l’encàrrec és l’ampostí Paco Palmer.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 77

Últimes notícies