HomeSocietatEl govern d’Aragó es prepara per a exhumar el cos de Francisco...

El govern d’Aragó es prepara per a exhumar el cos de Francisco Serrano als Reguers

 

La publicació del setmanari l’Ebre sobre el reportatge de Francisco Serrano Iranzo, un dels maquis més coneguts dels que operaven a la cruïlla entre Catalunya, l’Aragó i País Valencià, ha obert els ulls al govern d’Aragó, que havia reclamat les restes a l’ajuntament de Tortosa, creien que el Rubio, o Cisco, com se’l coneixia per aquestes contrades, reposava en un cementiri de la ciutat.

El testimoni clau d’Adrian Grau i d’una publicació seva, el van situar al cementiri del Reguers, després que hagués mort com a conseqüència d’un intercanvi de trets en l’assalt a un xalet d’aquesta localitat. Òscar Meseguer, director de l’Ebre i autor del reportatge, explica que, “Ha hagut de ser el testimoni clau d’un veí del Reguers i d’un llibre d’història local, el que ens ha aportat la pista clau per poder corroborar que les restes de Serrano estan allà”.

 

La filla del guerriller celebra que s’haja acotat el lloc d’enterrament

Meseguer, confirma que, “Hem parlat amb la Direcció General de Patrimoni d’Aragó i ens van dir que aquesta publicació els canviava la percepció que tenien del cas i que es tornarien a posar en contacte amb l’ajuntament de Tortosa per fer les comprovacions d’ADN i esbrinar si estan les restes de Serrano al cementiri del Reguers o no”.

El director del setmanari ens recorda que, “L’objectiu final és retornar les restes a la seva filla, que ja té 80 anys i que les ha reclamat”.

El periodista reflexiona sobre la capacitat que tenen històries locals com aquesta per il•lustrar fenòmens no només locals, sinó de molt més abast, com aquest dels maquis, que se centra en l’assalt a un xalet del Reguers i que té la transcendència que té dins de la història dels maquis.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 45

Últimes notícies