HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl govern de Tortosa, amb el Comerç de la Ciutat

El govern de Tortosa, amb el Comerç de la Ciutat

L’Ajuntament de Tortosa va aprovar, al darrer ple ordinari del mes de novembre, la proposta presentada per l’equip de govern per a la modificació pressupostària i les bases per al segon paquet de subvencions que destina el consistori a ajudar els sectors econòmics afectats per la pandèmia. En aquesta ocasió, 150.000 € de recursos addicionals, que permeten ajuts de 400 € als bars, restaurants i centres d’estètica de la nostra ciutat que no poden treballar amb normalitat davant la normativa fixada per la Generalitat. És la segona tongada d’ajudes que hem aprovat a l’Ajuntament de Tortosa: abans ja havíem destinat 350.000 € per a les activitats que van quedar aturades durant el confinament. Així doncs, alguns empresaris es podran beneficiar finalment de 800 € a càrrec municipal, una quantitat gens menyspreable si la comparem amb la que aquestes activitats han rebut d’altres organismes, començant pel mateix govern de la Generalitat, que és qui n’ha decretat el tancament.

Pocs ajuntaments catalans amb un nombre d’habitants similar al nostre haurà destinat 500.000 € en total a ajudes directes. És el resultat del gran esforç que des del govern municipal hem anat fent des que va començar la pandèmia per mirar d’afrontar les conseqüències que això té sobre tots els àmbits de la societat: començant per l’àmbit social i continuant per la resta d’àmbits, entre els quals, l’esportiu o el cultural.

Ho hem fet, malgrat que els recursos econòmics dels quals disposa l’Ajuntament són limitats. Recordant, a més, que no tenim cap competència en l’àmbit del comerç, que pertoca a la Generalitat. I afegint, també, que no estem d’acord amb la mesura que decreta la paralització d’aquests sectors de la manera com s’ha fet des de fa prop d’un mes. Davant de tot això, el govern de Tortosa hem fet costat a tot el teixit comercial i empresarial en aquests moments tan difícils.

A final de novembre finalitza el termini per acollir-se a la primera tongada d’ajuts, i més endavant s’obrirà termini per al segon. Mentrestant, es van fent efectius els pagaments de les peticions que ja s’han pogut tramitar. Un procés que és lent, que en alguns casos ha requerit ampliar la documentació, i que ha fet necessari l’esforç de l’equipament tècnic i administratiu de l’Ajuntament, als quals agraeixo la tasca.

No puc evitar, però, lamentar els entrebancs que han posat els grups de l’oposició per fer possibles aquestes ajudes. Com tampoc puc deixar de denunciar l’ús que n’han volgut fer, intentant fer veure a la ciutadania coses que no es poden fer, com ara treure uns recursos per a inversió per destinar-los a altres usos. Des del govern hem explicat als portaveus de l’oposició en diversos moments quina era la situació i fins on es podia arribar perquè no teníem més marge. I la seva reacció va ser anunciar en un comunicat conjunt a la premsa que votarien en contra de les ajudes plantejades, cosa que van fer a la comissió prèvia amb l’objectiu d’aturar la tramitació. Però el govern ho vam portar al ple igualment, perquè així ho crèiem necessari per ajudar els sectors afectats. Afortunadament, en aquell moment van reconsiderar la postura i amb l’abstenció de la majoria d’ells vam poder aprovar les ajudes, cosa que els vaig agrair com a regidor de Promoció Econòmica. Ara bé, també seria bo una mica més d’entesa i d’empatia política per la seva banda, i deixar d’utilitzar tàctiques partidistes i populistes per desgastar el govern, que sols aporten confusió a la població.

Amb les ajudes que hem aprovat podrem ajudar molts negocis i autònoms davant la situació econòmica que la pandèmia de Covid-19 ha provocat a tots els nivells. En això treballem i seguirem treballant.

Sisco Pepio
Sisco Pepio
Regidor de Fires, Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 38

Últimes notícies