HomeTerres de l'EbreEl Govern modificarà el codi civil per ajudar amb els lloguers dels...

El Govern modificarà el codi civil per ajudar amb els lloguers dels negocis d’establiments tancats per la pandèmia

TERRES DE L’EBRE // El Govern modificarà el codi civil per ajudar amb els lloguers d’establiments tancats per la pandèmia, dins de la bateria de mesures encaminades a la contenció de la covid. Així ho ha confirmat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una roda de premsa posterior al consell executiu. La Generalitat ha anunciat que donarà ajuts directes pels bars i restaurants que es vegin obligats a tancar durant 15 dies amb una dotació inicial de 40 milions d’euros. Segons ha explicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, les empreses afectades també podran optar a una línia extraordinària d’avals per cobrir necessitats a curt termini a partir dels 12.000 euros.

“És una mesura dolorosa, ho sabem, però ens comprometem a prendre mesures per acompanyar el sector. Aquest esforç col·lectiu és necessari si no volem arribar de nou al límit del col·lapse del sistema sanitari. Cal actuar ja”, ha assegurat Aragonès. El tancament de bars i restaurants i la resta de restriccions anunciades entraran en vigor la nit de dijous a divendres.

Ajudes directes i línies d’avals

Els bars i restaurants que tinguin “més impacte” en la seva facturació i que tinguin com a única font d’ingressos l’activitat de restauració podran optar a ajudes directes que tindran “una dotació inicial” de 40 milions d’euros, segons ha dit Aragonès, que assegurat que aquest suport s’aprovarà el proper dimarts. D’altra banda, la Generalitat articularà una línia extraordinària d’avals a través d’Avalis per cobrir necessitats liquiditat a curt termini a partir de 12.000 euros.

Modificació del Codi Civil

Entre les mesures que s’han pres per “alleugerir” l’efecte de les restriccions sobre els establiments que hagin de tancar, hi ha la incorporació d’una clàusula al Codi Civil Català que regula el “canvi imprevisible de les circumstàncies” en els contractes per “acompanyar a tots els negocis que s’aturen i que no poden fer front al lloguer del local”, segons Budó.

Aquesta clàusula preveu que si no hi ha acord en la negociació entre les parts, la part afectada per la crisi pot acudir al jutge i “es podrien ajornar o aplaçar els compromisos de pagament de lloguer mentre no generi beneficis”, ha explicat. La consellera de Presidència ha dit que aquesta mesura ajudarà als restauradors però també els empresaris de l’oci nocturn –que porten tancats 7 mesos- i altres sectors “que hauran de tancar i patiran una afectació”.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 64

Últimes notícies