HomeEconomiaEl Govern modificarà el decret d'energies renovables per tramitar d’urgència els projectes...

El Govern modificarà el decret d’energies renovables per tramitar d’urgència els projectes de fins a 5 megawatts

El departament d’Acció Climàtica del Govern ha anunciat este dijous que aprovarà en els pròxims dies una modificació del decret d’acceleració del desplegament de les energies renovables per tramitar d’urgència els projectes de fins a 5 megawatts (MW), reduint els terminis a la meitat. Ho ha fet coincidint amb el balanç del primer mig any de la seua vigència, en el qual s’ha posat sobre la taula un augment important pel que fa als projectes de renovables que havien iniciat o superat la informació pública, que han passat dels 60 MW de potència eòlica i fotovoltaica el juny de 2021 als 1.200 MW de l’actualitat.

També destaca un creixement exponencial del consum fotovoltaic, que ha duplicat el nombre total d’instal·lacions en 9 mesos. En aquest sentit, s’ha passat de tenir-ne poc més de 13.000 el juny del 2021 a 25.000 en acabar el primer trimestre del 2022, amb una potència que supera els 200 MW.

La consellera Teresa Jordà ha reconegut que tenen “un repte ingent” al davant, però també “un pla” per continuar posant “totes les condicions per fer-ho possible”. Així ha valorat que la ciutadania estiga responent als ajuts o augmentant el nombre de projectes: “La ciutadania, les empreses, les entitats i els municipis han començat la revolució de l’autoconsum”, ha afegit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies