HomeEducacióAmposta treballa en la prevenció del consum de marihuana entre adolescents

Amposta treballa en la prevenció del consum de marihuana entre adolescents

L’Ajuntament d’Amposta treballa en un programa de detecció precoç de consum de marihuana, destinat a persones d’entre 14 i 18 anys, el programa ofereix una alternativa a la sanció econòmica per tinença o consum de cànnabis a la via pública.

La finalitat és poder oferir una intervenció d’atenció, seguiment i prevenció als menors empadronats a la ciutat que han estat denunciats per algun d’estos motius. La intervenció en concret està basada en una resposta educativa, que substituirà la sanció econòmica, sempre que la mesura alternativa es complisca satisfactòriament.

Des de l’àrea de Serveis Socials han explicat queesta resposta haurà de ser una intervenció integral des de diferents serveis del municipi amb la finalitat de disminuir els riscos associats al consum de drogues”. El programa en qüestió pretén abordar el consum de drogues en joves no només des del vessant legal, sinó també des del sanitari, tot facilitant la responsabilitat dels menors vers els seus actes, ja que s’ha comprovat que el pagament de la sanció econòmica sovint recau en els pares, tutors o representants legals de la persona infractora.

Paral·lelament, esta acció vol ser una estratègia de detecció precoç per evitar o disminuir riscos associats al consum de drogues. Així, permet el treball en xarxa entre els cossos de seguretat i els serveis que treballen amb adolescents, amb la finalitat d’establir estratègies i criteris per detectar i intervenir de forma precoç amb adolescents en risc. A banda, aquest programa ofereix l’oportunitat de crear circuits de col·laboració amb els recursos comunitaris i d’impulsar xarxes de treball coordinat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies