HomePolíticaEl govern municipal acusa a Movem de no voler negociar cap pressupost...

El govern municipal acusa a Movem de no voler negociar cap pressupost plantejant propostes que són “inviables”

En primer lloc, l’equip de govern s’ha assabentat de les propostes d’aquest grup de l’oposició pels mitjans de comunicació, fet que ja demostra poca voluntat de “negociació“, i a més la instància registrada és un llistat de propostes “sense cap quantificació econòmica“. “És evident que són excuses per votar en contra. Tenint en compte que la inversió del pressupost municipal d’enguany ha estat de 9 MEUR, la major de la història de l’Ajuntament, i ells demanen una que possiblement superaria els 20 MEUR, i no detallen d’on treure els ingressos“, ha rebatut l’alcaldessa, Meritxell Roigé. “Si volen parlar de pressupostos, ahir a la junta de portaveus van tenir l’ocasió d’expressar-ho i buscar data per a una reunió on s’avaluessin les propostes“, ha afegit l’alcaldessa. A més, si s’entra a analitzar el detall de les propostes presentades pel grup de Movem són de “difícilment compliment“, “inviables” i denoten que hi ha “poca voluntat de negociació“. El govern municipal ha recordat que el municipi té tres llars d’infants públiques, als pobles de Jesús, Campredó i Bítem, i que actualment n’està coberta la demanda.

Sobre la manca d’habitatge de lloguer, el govern ha recordat que s’està treballant en la redacció d’un Pla d’habitatge que determinarà les necessitats però que l’Ajuntament no ha de promoure la construcció sinó incentivar-ne la rehabilitació com ja està fent o treballar conjuntament amb la Generalitat perquè els promogui, a més de les ajudes directes a la rehabilitació al centre històric que l’Ajuntament destina al pressupost de cada any. Així mateix, i respecte a la proposta de comprar locals buits per llogar-los a preus baixos, el govern municipal ha qüestionat la legalitat i la idoneïtat de la proposta: “El que ja estem fent des de l’Ajuntament és fer de mediadors entre els propietaris dels locals i els emprenedors“, ha detallat.

Respecte a la pista d’atletisme, Roigé ha deixat clar que tant el Club d’Atletisme Terres de l’Ebre com els grups municipals de l’Ajuntament coneixen que el solar per construir-la està pendent d’un procediment expropiatori que suposarà que el cost total de la construcció de la pista sigui de 2 MEUR. “És una quantitat inassumible en aquests moments i hem d’esperar a la resolució judicial. No hi ha cap altre solar alternatiu d’equipaments per tirar-la endavant i Movem ho sap“, ha recordat l’alcaldessa.

Sobre la resta de propostes plantejades per Movem, com és la remodelació de l’avinguda de la Generalitat, la plantació de l’arbrat i l’eixamplament de voreres, Roigé ha explicat que des dels serveis tècnics estan portant a terme els projectes per actuar als trams centrals de l’avinguda Generalitat, tal i com estava pressupostat a la partida de via pública per al 2021. A més, en relació a la proposta per habilitar un alberg a l’antic col·legi de Sant Josep, es tracta d’una utilització que no està contemplada en els usos pels quals es va aconseguir la cessió de l’equipament i ha recordat que qui promou els albergs és el Govern de la Generalitat i no l’Ajuntament. En aquest sentit, l’aposta del govern per a l’antic col·legi Sant Josep passa per la construcció d’un pavelló esportiu que porti més vida al barri i serveixi com a revulsiu de l’activitat a la zona.

Pel que fa al nou hospital, Roigé ha recordat a Movem que aquesta competència correspon a la Generalitat i que, en tot cas, l’Ajuntament podrà cedir terrenys sempre i quan el Govern els hi reclami. L’alcaldessa ha recordat al grup de Movem que la majoria del ple de l’Ajuntament va defensar que cal treballar per fer possible l’actual projecte d’ampliació i no generar més frustració.

Per últim, sobre la construcció d’una nova escola de Remolins, la competència també és de la Generalitat i no hi ha cap proposta ferma des d’Ensenyament ni cap partida pressupostària per a l’execució.

Movem presenta això per cobrir l’expedient i perquè no se’ls digui que no han fet els deures, com han fet fins ara, i que ni tan sols s’han atrevit a presentar-ho en una reunió per parlar-ho“, conclou l’alcaldessa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 74

Últimes notícies

-->