HomeSense categoriaEl Govern organitza a les Terres de l'Ebre la Jornada "Nova ruralitat,...

El Govern organitza a les Terres de l’Ebre la Jornada “Nova ruralitat, joves i desenvolupament dels pobles” a Paüls

La Jornada “Nova ruralitat, joves i desenvolupament dels pobles” adreçada a càrrecs electes locals i oberta a joves, associacions, investigadores, tècniques i estudiants, vol posar a debat el despoblament del món rural, una tendència global que afecta especialment, a les Terres de l’Ebre.

L’objectiu de la Jornada és “plantejar elements conceptuals entorn de l’arrelament i la nova ruralitat i alhora plantejar accions que ens ajuden a pal·liar el despoblament i afavorir el desenvolupament dels nostres pobles”  ha explicat Joan L. Barberà, el coordinador territorial de Joventut.

L’obertura de la Jornada, anirà a càrrec del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, tindrà lloc a les 09.45 h al Casal Municipal de Paüls.

La Jornada comptarà, durant el matí, amb dues ponències: ‘Desenvolupament versus el repoblament, reflexions conceptuals i metodologies‘ a càrrec del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joaquin Recaño; i “Desenvolupament rural a l’Ebre: especificitats, polítiques i elements d’oportunitat” del tècnic de la Fundació Universitat Rovira i Virgili, Josep M. Piñol. I també es debatrà en una taula rodona amb els professors Ignasi Aldomà de la Universitat de Lleida i Vicent A. Querol de la Universitat Jaume I de Castelló i Dolors López de la UNED Tortosa.

A la sessió de la tarda, es plantejara un espai de reflexió i quatre grups de discussió, que tindran com a fil conductor quatre situacions diferents: la mirada de persones que han viscut sempre al territori; la de les persones que han marxat i han tornat; la de les que han marxat i no han tornat i de les persones vingudes d’altres indrets que s’han establert a les comarques ebrenques.

La cloenda estarà realitzada a càrrec del coordinador territorial de Joventut, Joan L. Barberà a les 16.30 h.

L’acte que tindrà lloc a Paüls el dissabte 7 de març està organitzat pels departaments de la Vicepresidència, a través de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE); el de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Coordinació Territorial de Joventut; i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l’Ebre.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 35

Últimes notícies