HomePolíticaEl govern sociovergent tortosí i la nul·la transparència

El govern sociovergent tortosí i la nul·la transparència

En les institucions democràtiques una de les tasques principals dels partits polítics que es troben a l’oposició és la de fiscalitzar l’acció dels que estan a govern i vetllar pel bon compliment dels serveis que es financen amb els diners de tots. I perquè l’oposició puguem realitzar aquesta tasca de forma efectiva i fer propostes de millora si ho considerem oportú, és evident que el que cal és poder disposar de tota la informació que fa referència a les qüestions que afecten la ciutadania que representem. Però la realitat és que a l’Ajuntament de Tortosa aquesta teoria que sembla tan senzilla i raonable s’acaba estampant contra l’hostilitat manifesta que l’equip de govern de Junts i els socialistes mostra davant les peticions d’informació i accés a la documentació que arriben des d’alguns grups de l’oposició.

Ara fa uns dies Movem vam decidir fer públics els entrebancs amb què ens estem trobant per poder accedir a les dades referents a la prestació del servei municipal de recollida d’animals de companyia per part de l’empresa El Corralet. Hem presentat instàncies, hem preguntat al ple i hem fet una denúncia pública. I una setmana després de la denúncia pública i en el moment d’entregar aquest article d’opinió, seguim sense tenir la informació. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en una mostra de cinisme o de mala fe, va assegurar davant els mitjans de comunicació que creia que ja se’ns havia facilitat la informació i que miraria de veure per què no ens havia arribat. La mateixa resposta, vaja, que ja ens va donar quan li ho vam preguntar directament en el ple del mes de novembre del 2019. Passen els mesos i tot segueix igual.

La senyora Roigé sap perfectament per què no tenim la informació que hem demanat sobre El Corralet i el servei de recollida d’animals de companyia. No tenim la informació perquè no vol que la tinguem. No vol que la tingui Movem Tortosa i tampoc no vol que la tingui l’associació Progat, que des de fa mesos intenta també sense èxit que l’Ajuntament respongui als seus requeriments per irregularitats detectades en la prestació d’aquest servei. I aquesta és la realitat. Hi ha alguna cosa que no rutlla amb aquest servei municipal, i com que la política del govern municipal és jugar a l’opacitat i a l’apagada informativa quan qui demana la informació és algú identificat com a enemic o no afí als seus interessos, el que fa és no respondre als requeriments i espera que els sol·licitants desistim per avorriment.  Respondre amb el silenci a les preguntes és una pràctica que ens demostra quina és la interpretació tan particular que fan el govern municipal de Tortosa i la senyora Roigé del concepte de la transparència i la gestió de la informació. Una interpretació de la transparència i la informació amb la qual també sembla que estan tenint problemes els periodistes, que enguany han atorgat a l’alcaldessa el Micro Tancat, premi amb el qual la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes “guardona” aquella persona o institució que no  s’ha caracteritzat precisament per facilitar la feina als informadors. Mala política, en definitiva, aquesta de voler cegar i silenciar aquells que no viuen per fer-te la gara-gara.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies