HomeEsportsInauguració oficial del nou tram del GR-92 a les Terres de l'Ebre

Inauguració oficial del nou tram del GR-92 a les Terres de l’Ebre

El Comité Català de Senders de la FEEC, juntament amb la V Regió que compren les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre, organitza el 15 de març un acte per inaugurar de manera oficial el nou tram del GR- 92 a les terres de l’Ebre, que acosta el sender al mar.

Es tracta d’uns 58 quilòmetres que aproparan els senderistes a la Mediterrània, seguint l’esperit inicial d’aquest sender de gran recorregut. Aquest nou traçat transita pel Delta de l’Ebre, que amb els seus 320 km² de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya i presenta una rica diversitat d’ambients. Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen el seu paisatge natural, i, juntament amb els arrossars, acullen una gran diversitat d’organismes (ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats…) adaptats als diferents hàbitats. Aquesta riquesa biològica contrasta amb la profunda presència humana. A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals i la seua explotació per part de la població, i a instàncies dels seus habitants, la Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre (7.802 ha).

L’acte, que tindrà lloc a Sant Carles de la Ràpita, i començarà a les 9:00 hores uns breus parlaments de les autoritats, per continuar amb una excursió que recorrerà part del nou traçat. El punt de trobada és l’oficina de turisme de Sant Carles de la Ràpita al Parc del Garbí des d’on començarà la caminada d’uns 6 quilòmetres a les 10:00 hores, fins a Sant Pere – Lligallo del Codonyol, passant per la platja dels Hortets, el Far, les Delícies, el barranc de l’Aljub – (Platja del Suïs), els búnquers del Codonyol i el càmping Noya. Es farà el mateix recorregut de tornada.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies