HomePolíticaEl Govern veu la decisió del TSJC sobre el castellà com una...

El Govern veu la decisió del TSJC sobre el castellà com una “primera victòria”

El Govern veu la decisió del TSJC sobre el castellà com una “primera victòria”. Així ho ha apuntat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’este dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu.

Plaja ha afegit que el Govern “celebra” el pronunciament del tribunal, que ha elevat una qüestió de constitucionalitat al Tribunal Constitucional (TC). La portaveu ha recordat que dos dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ja van subratllar, per unanimitat, que la llei i el decret no són inconstitucionals: “Queda camí per recórrer”, ha constatat. Plaja ha insistit que no s’hauria d’haver arribat a este punt, perquè els criteris a l’aula haurien de ser només pedagògics.

El TSJC va reconèixer dilluns que la nova legislació sobre el català a l’escola impedeix executar legalment la sentència del 25% de castellà a les aules. Per això, tal com va demanar l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), ha preguntat a les parts personades si hauria de presentar una qüestió d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional (TC) perquè este avalue si la nova normativa s’adequa a la Constitució i a la jurisprudència sobre el català que va marcar la sentència de l’Estatut.

El tribunal diu que la sentència del 25% es basava en una legislació anterior, i que la nova normativa és incompatible amb la sentència. A més, suspèn els tràmits per a l’execució forçosa de la sentència.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va dir ahir que veu la decisió del TSJC com una “victòria parcial”. “Aconseguim fer valdre els criteris pedagògics, acadèmics i educatius per defensar el català a l’escola”, afirmava a través del seu compte de Twitter. I va afegir que ara ho defensaran davant del TC amb els dictàmens del CGE, que avalen per unanimitat la llei (pactada entre ERC, Junts, PSC i comuns) i el decret del Govern validat també pel Parlament.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 32

Últimes notícies