HomeCulturaEl gruix de les ajudes del Govern al sector de la cultura...

El gruix de les ajudes del Govern al sector de la cultura es podran demanar a partir de l’11 de novembre

CULTURA // El gruix de les ajudes que el Govern destinarà aquest novembre al sector cultural es podran demanar a partir de l’11 de novembre, quan es publiqui la convocatòria. Es podran reclamar les ajudes de 3,7 milions d’euros en prestacions directes a professionals de la cultura; 3,7 milions a la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals i 4,7 milions a despeses estructurals i de funcionament. Altres ajudes, del total de 17,2 milions, ja estan obertes com els 2 milions per despeses d’estructura i per a la programació estable 19-20 i 500.000 euros per cancel·lació de concerts o festivals de música. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat que aviat es treballarà en la represa i ha explicat que ha parlat amb tot el sector.

Pel que fa la concreció de les ajudes, es dediquen 3,7 milions d’euros en prestacions directes a professionals de la cultura i que estarà destinat a professionals artístics i tècnics del món de la cultura. Es destinaran 750 euros al mes als qui hagin tingut ingressos d’un màxim de 18.555 euros entre el gener i el setembre de 2020.

Es destinaran també 3,7 milions d’euros a la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals dedicada als Autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats professionals, artístiques i tècniques remunerades, i entitats que organitzen activitats culturals de pagament.

L’ajuda es divideix en dos blocs: el primer bloc que representa el 40% del caixet o dels honoraris (500 euros a 4.000 euros) a artistes, músics, tècnics i altres professionals de la cultura que havien estat contractats i han vist cancel·lada la seva actuació o feina. El segon bloc representa el 60 i 80% dels ingressos de taquilla previstos fins a un màxim de 25.000 euros a entitats sense ànim de lucre que organitzen activitats culturals amb públic de pagament.

Es destinarà 4,7 milions d’euros a despeses estructurals i de funcionament per empreses i entitats culturals i que es tradueixen en nòmines i lloguers entre d’altres, i es destinarà 2,1 milions d’euros a equipaments culturals participats per la Generalitat.

Dos ajuts que ja estan oberts són 2 milions d’euros a associacions, entitats i federacions sense ànim de lucre per despeses d’estructura i per a la programació estable 19-20 i 500.000 euros per autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre contractades i per cancel·lació de concerts o festivals de música. Una altra ajuda obserta es destinarà al suport tecnològic pel coneixement de la llengua amb 500.000 euros per estudiants del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La consellera de Cultura ha manifestat que la distribució dels diners “no només s’ha fet des dels despatxos del Departament, sinó amb el sector”. En aquest context, Ponsa ha anunciat que han creat al web del Departament la bústia ‘Cultura respon’ perquè qualsevol persona “que se’ls adreci amb dificultats d’informació i per saber què es pot demanar, es pugui respondre en el termini més breu possible i puguin aconseguir aquest ajut”.

 

La represa

Aquest matí, ja ha assegurat que la progressiva reobertura de l’activitat cultural “no està lluny” després de la millora dels paràmetres de com la ràtio de transmissió per sota de l’1. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, Ponsa ha precisa que s’han “marcat” a finals de novembre com data per poder tenir “una certa normalitat” i adverteix que no tots els sectors obriran alhora perquè “no tots són igual”.

Ponsa ha dit, en roda de premsa, que en breu, demà o dilluns, s’haurà de començar a parlar perquè “reprendre no és tan senzill”. Paral·lelament a les xifres, ha explicat, s’està treballat a una campanya pel foment cultural que es llançarà en el moment de la represa i aquesta tingui “impacte i força”, i anirà acompanyada per una setmana de la cultura als mitjans públics de comunicació.

 

Cavalcades i rues

Preguntada per les cavalcades de reis i les rues, la consellera de Cultura ha manifestat que segur que no hi haurà actes que “acumulin molta gent” i potser tampoc es podran llançar caramels. “Dependrà de cada municipi”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies