HomeCulturaEl guitarrista Al Di Meola i el grup Yellowjackets, caps de cartell...

El guitarrista Al Di Meola i el grup Yellowjackets, caps de cartell de la 30a Mostra de Jazz de Tortosa

Trenta anys de la Mostra de Jazz a Tortosa. Una efemèride que el seu director, Xavi Bertomeu, sintetitza amb tres ítems: d’una banda, amb la programació de “600 concerts de jazz a Tortosa, una cinquantena dels quals d’artistes reconeguts internacionalment”; d’altra banda, que “més d’una generació ha nascut i ha crescut tenint la Mostra de Jazz a Tortosa, cosa que suposa una felicitació doble”; i, per acabar, que “arribar als trenta anys és una fita molt important per a tothom”.

Així, enguany, la Mostra de Jazz de Tortosa celebrarà una edició especial pel seu trentè aniversari, i del 30 de juny al 15 de juliol, el festival comptarà amb més d’una trentena de recitals de música d’artistes referents del jazz internacional. En este sentit, el guitarrista Al Di Meola i el grup Yellowjackets seran els caps de cartell d’esta edició, tot i que també destaca l’actuació inaugural, el divendres 30 de juny, que anirà a càrrec “d’un conegut del festival”, apunta Bertomeu, “a qui hem volgut homenatjar, ja que ha actuat onze vegades des de la primera Mostra de Jazz aquí a Tortosa. Per tant, l’hem vist nàixer i créixer fins a convertir-se en l’artista reconegut nacionalment i internacionalment que és avui dia”. Serà el pianista Ignasi Terraza, qui en esta ocasió s’acompanyarà de Pepa Niebla al Teatre Auditori Felip Pedrell, a les 22 h, presentant el recital En la orilla del mundo.

El primer artista internacional de la 30a Mostra de Jazz de Tortosa arribarà el diumenge 2 de juliol, a les 22 h, també al Felip Pedrell, a càrrec del guitarrista nord-americà Al Di Meola, “una llegenda i una de les grans referències de la fusió jazzística”, detalla Bertomeu; mentre que el dimarts 11 de juliol, serà el torn per al retrobament del públic tortosí amb el quartet Yellowjackets, un altre dels grans exponents del jazz fusió del panorama musical internacional, i que va participar en la desena edició de la Mostra de Jazz de Tortosa. “Va ser el primer grup reconegut internacionalment que vam portar al festival, i en esta edició especial l’hem volgut recuperar”, determina el director de la Mostra de Jazz de Tortosa.

També cal destacar el concert de clausura, el dissabte 15 de juliol a les 22 h, que anirà a càrrec de la Tortosa Big Band, i que inclourà una pinzellada de claqué, amb l’artista tortosina Marta Viladrich. A més a més, i com és habitual, la major part dels concerts es podran viure amb la col·laboració d’establiments de restauració, que combinaran la música amb l’oferta gastronòmica. A més, també hi haurà altres activitats complementàries, com el tradicional mercat Jazz Fira Disc, que s’ubicarà a la cruïlla del carrer Sant Blai amb el carrer Cervantes.

Agermanament amb el deltebre dansa

L’altre festival del territori que està de celebració és el Deltebre Dansa, que enguany compleix el seu 18è aniversari. Per tal de commemorar les dos efemèrides, els festivals s’han agermanat amb l’objectiu d’impulsar la cultura del territori i fusionar el jazz i la dansa contemporània, amb Roberto Olivan com a ballarí i Xavi Bertomeu a la bateria i la percussió. “Serà una actuació de 10 minuts, petita, però intensa”, detalla.
Així, el divendres 30 de juny, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo tindrà lloc la performance col·laborativa Xupito entre Olivan i Bertomeu, durant la inauguració de l’exposició fotogràfica Emocions del jazz de Batiste Pla, que es podrà visitar a l’equipament cultural fins al 31 d’agost.

Dos exposicions al campus terres de l’Ebre

A més a més, la 30a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa també comptarà amb dos exposicions fotogràfiques més que podran veure’s al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, a partir del dijous 29 de juny. D’una banda, l’exposició Mirades Creatives Jazz 30è Aniversari, una mostra comissariada per Rafael Ricote, integrant de diLLUMs d’Arts al Forn, que ha fet la selecció d’obres i artistes; i, d’altra banda, l’exposició de fotografies del concurs que organitza la Mostra de Jazz anualment.

Programació i entrades

A través de la web jazztortosa.com pot consultar-se tota la programació, així com adquirir les entrades, que tenen un preu que oscil·la entre els 10 i els 20 €.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies