HomeJustíciaEl jutge confirma la paralització de la retirada del monument de Tortosa...

El jutge confirma la paralització de la retirada del monument de Tortosa fins que no es resolgui el contenciós del Corembe

Tal com avança l’Ebredigital.cat el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha resolt a favor del Corembe la petició de mesures cautelars contra les obres de retirada del monument a la batalla de l’Ebre de Tortosa que s’havien d’executar aquest mes de juliol.

Les mesures cautelars afecten, per ara, a la llicència d’obres que va atorgar l’Ajuntament de Tortosa al departament de Justícia i suposarà la paralització total del procés de retirada fins que no es resolguin els dos recursos contenciosos presentats pel Corembe contra el consistori i el departament de Justícia.

El passat 1 de juliol, el mateix jutjat de Tarragona havia ordenat la paralització dels treballs com a mesura ‘cautelaríssima’ davant l’anunci de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que les obres de retirada podrien començar abans del 18 de juliol, data anunciada per l’anterior consellera. La mateixa setmana ja havien començat els treballs per anivellar la platja fluvial de Tortosa on s’ha d’instal·lar la grua de 300 tones.

L’associació que reclama la reinterpretació del monòlit, el Corembe, havia sol·licitat aturar les obres mentre no es resolguessin els dos recursos contenciosos davant la possibilitat que el monument patís danys irreparables.

L’advocat del Corembe, Alejandro Hernández, s’ha mostrat prudent davant la interlocutòria emesa pel jutjat de Tarragona: “Cal recordar que no és una resolució ferma i que encara es pot presentar un recurs“. Així i tot, reconeix que és “un pas important” perquè són unes mesures que es poden allargar mentre duri tot el procés judicial engegat per l’associació i que podria durar més enllà del 2021.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies