HomeJustíciaEl jutge obliga Paladella a tancar la sala de vetlles de Batea...

El jutge obliga Paladella a tancar la sala de vetlles de Batea en compliment d’una sentència del TSJC

Segons publica aquest divendres l’edició en paper del Setmanari L’EBRE el Jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Tarragona va dictar el 17 de setembre passat sentència i va obligar l’Ajuntament de Batea a tancar en un termini màxim de deu dies la sala de vetlles municipal, que fins avui dia ha funcionat de manera irregular. Els antecedents cal situar-los en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l’octubre de 2017, que dictaminava que la sala de vetlles de Batea funcionava al marge de la llei per irregularitats en la tramitació urbanística i per l’absència d’una sala per al tractament sanitari dels cadàvers. El tribunal va decretar l’anul·lació del reglament del servei i el plec de clàusules de la concessió del projecte arran d’una denúncia d’impugnació per part de l’empresa Funerària del Priorat-Ribera d’Ebre-Terra Alta SL, que posteriorment va demanar una execució de la sentència anul·latòria, que ara s’ha resolt al seu favor a través de l’auto dictat pel jutge Guillermo Peral.

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, que fa vuit mesos defensava la legalitat d’aquell espai i assegurava que havia esmenat els incompliments legals als quals feia referència el TSJC, sostenia aleshores, emparat en un suposat informe jurídic, que podia continuar oferint el servei fins a la convocatòria d’un nou concurs, però ara es veu obligat a complir la sentència i aplicar el cessament i precintar l’activitat de la sala ubicada al número 60-B de l’avinguda Terra Alta, i comunicar-ho al jutjat. Igualment, ha d’informar sobre l’existència de la sala de pràctiques mortuòries -suposadament habilitada arran de la primera sentència-, així com la data en què s’hi van efectuar les oportunes obres. El jutge també disposa que l’Ajuntament de Batea ha de designar la persona responsable de l’execució de la sentència, i advertix que si no ho fa s’entendrà que ho farà el mateix alcalde.

La sentència original del TSJC deixava sense efecte tres documents, el projecte bàsic, l’executiu i la memòria d’activitat, tots tres essencials, sobre els quals pivota tant la llicència d’obres com la posterior llicència d’activitat. La conseqüència és que la sala de vetlles, per no tenir les llicències municipals necessàries, ha funcionat de manera “clandestina” i, per tant, “cal procedir de manera immediata al seu tancament”, com detalla un veredicte que encara va més enllà quan posa en dubte la necessitat del servei, “perquè no s’ha acreditat que s’estiga davant d’un servei públic essencial i que no puga prestar-se, per exemple, acudint al algun dels municipis contigus”. El jutge informava que si en deu dies Paladella no procedia al tancament es veurien obligats a informar-ne les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Sobre esta sentència, cap la possibilitat de presentar un recurs d’apel·lació davant la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies