HomeSense categoriaEl ‘Maig a l’Escola’ 2019 omple l’Escola d’Art de la Diputació a...

El ‘Maig a l’Escola’ 2019 omple l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa amb activitats culturals i artístiques del 9 al 31 de maig

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa organitza del 9 al 31 de maig una nova edició del cicle Maig a l’Escola.

El centre programa el cicle de conferències Ser i estar de l’artista i altres activitats culturals i artístiques adreçades als alumnes del centre i al públic general amb inquietuds per l’art, la cultura i el patrimoni. A més, dedicarà una jornada a l’Any Joan Brossa, ja que enguany es commemora el centenari del naixement d’aquest poeta.

Les activitats del Maig a l’Escola arrencaran dijous 9 de maig amb la xerrada Passió, Art i Entreteniment a càrrec de l’artista Lídia Porcar i amb la inauguració de l’exposició Amor vs Pànic de la mateixa artista i que es podrà visitar al centre fins al 6 de juliol.

Com a activitats destacades, enguany el 15 de maig s’organitzarà una sortida cultural a Ripoll per conèixer el monestir i el Museu etnogràfic i el 10 de maig servirà per celebrar l’Any Joan Brossa, dins del cicle Ser i Estar de l’Artista. El poeta i assagista Vicenç Altaió serà qui oferirà la xerrada Joan Miró i Joan Brossa, Qui és el poeta i qui l’artista? Una sessió on es parlarà de la relació d’ambdós artistes i es llegiran els seus poemes.

La cerámica más allá del objeto a càrrec de Cristina Salvans el 17 de maig, Art en entorns naturals. Ecologisme i ètica de Sergi Quiñonero el 24 de maig i Ser far a les terres de Ponent, de Cèlia del Diego, del Centre d’Art la Panera de Lleida, el 31 de maig seran les altres tres conferències programades dins del Cicle Ser i Estar de l’Artista per aquest Maig a l’Escola.

El 29 de maig, l’artista Joan Panisello també oferirà una xerrada on parlarà sobre el seu recorregut artístic.

En aquesta edició, el Maig a l’Escola s’obre a d’altres disciplines com el cinema i la música. El 22 de maig a les 18.30 hores, es projectarà La maleta mexicana de Trisha Ziff. Aquesta pel·lícula documental explica la història de 4.500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David Chim Seymur van perdre durant la Guerra Civil espanyola i que van ser recuperats 70 anys després a Ciutat de Mèxic. I el 31 de maig a les 20.00 hores, el grup ACID TRIO tancarà el cicle amb un concert, amb ritmes i harmonies del món jazzístic per a tots els públics.

Les activitats del Maig a l’Escola estan adreçades al públic general i, sobretot, a la gent amb interès per la cultura, l’art i el patrimoni, per tal que descobreixin el vessant professionalitzador de l’art i coneguin l’experiència i la feina d’artistes actuals.

El Maig a l’Escola complementa l’oferta formativa que ofereix l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa. El centre educatiu, referent formatiu a les Terres de l’Ebre, té com a missió educar amb projecció de futur i la dinamització cultural a través de la producció i difusió de l’art, la cultura i el patrimoni. Aquesta proposta cultural s’obre més enllà del centre, creant aliances i col·laborant amb d’altres entitats per tal de dur aquesta tasca arreu de les comarques ebrenques i apostant per la cultura i el patrimoni, donant suport als artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 88

Últimes notícies